Meclis Başkanlık Divanı dünkü toplantısında yeni güvenlik yönetmeliğini de uygulamaya koydu. TBMM yerleşkesindeki kapılardan askeri güvenliği tamamen kaldıran uygulama, Meclis"e gelen askerlerin üst aramasındaki bazı sorunlar nedeniyle yumuşatıldı. Askeri personelin, polisin üst araması yapmasına mevzuat nedeniyle itiraz etmesi üzerine orta yol bulundu. Yeni yönetmeliğe göre, Meclis"teki Tören Tabur Komutanlığı, kendi personel ve araçları ile görevli gelen askeri personel ve araçların kontrolünü yapmak üzere giriş kapılarında görevli bulunduracak. Bu kararla, Meclis kapılarında askeri üniforma görüntüsünü tamamen kaldırmayı amaçlayan proje delindi. Generaller ve komutanların kapıdan aranmadan girmelerini sağlayan uygulamayı sürdürmek amacıyla da bu kişilere özel bir liste yapıldı. Meclis"e geleceği önceden bildirilen yabancı misyon şefleri de aranmayacak.
Metal eşya emanete
Yeni güvenlik kurallarına göre eski milletvekillerinin araçlarına verilen kartlar, sadece eski milletvekili aracın içindeyken kullanılacak. Ziyaretçilerin Genel Kurul Salonu"na girerken emanete bıraktıkları eşya, “madeni para, anahtarlık, metal eşya” şeklinde genişletildi.
GBT sorgulanacak
Meclis Emniyeti, personel dışındakilerin adli kayıt ve Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını da yapacak. TBMM"de önceden eylem yapanların yanı sıra, eylem yapacaklarına dair haklarında istihbarat alınanlar ile devlet büyüklerine karşı önceden eylem yapmış olanlar da Meclis"e alınmayacak. Meclis"e cenaze için gelenler merasim sonunda binalara giremeyecekler. Gönderilen çelenk ve çiçekler, içeriye alınmayacak.