Aydın Vergi Dairesi"nde vatandaşa adeta bozuk para eziyeti yapılıyor. Vergisini ödeyen vatandaşlar, verdikleri paranın üstünü tam isteyince “Burası darphane değil. Paranızı bozuk ve tam getirin” denilerek azarlanıyor. Hakkını aramak için üst mercilere başvuranlar ise ukalalıkla suçlanarak, hakarete uğruyor.
Bugün sabah saatlerinde vergi borcunu ödemek için Efeler Vergi Dairesi"ne giden bir vatandaş vergisini ödedikten sonra, parasının üstü olan 10 Kuruş"u görevliden istedi. Görevli “Bozuk para yok” deyince vatandaş da "Devletimiz sağ olsun" dedi. Bunun üzerine başka bir görevli vatandaşın kalan 10 kuruşluk alacağını geri verdi. Bir müddet sonra İ.K. isimli bir başka vatandaş da vergisini ödedikten sonra parasının üstü olan 20 kuruşluk alacağını istedi. Bozuk para yok gerekçesi ile vatandaşın parasının üstünü vermek istemeyen görevli, mükellefin parasını almak istediğini belirtmesi üzerine “Burası darphane mi? Paranı bozuk getir” diyerek masasında daha küçük para olmasına rağmen mükellefe 1 lira verdi. Mükellef bu parayı alınca da "Utanmıyor musun? O parayı almaya" diye azarladı. Yaşadıkları olay üzerine Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz"a giden vatandaş, Yılmaz yerinde olmayınca, Efeler Vergi Dairesi Müdürü N.B"nin yanına gönderildi.
Müdürün makamına giden vatandaş Efeler Vergi Dairesi Müdürü N.B tarafından ukalalık ve terbiyesizlikle suçlanarak azarlandı. Vatandaşın vergi borcunu bozuk para ile ödemeye gelmesi gerektiğini belirten N.B. vatandaşı azarlayıp hakaret ettikten sonra azarladı. İ.K. isimli vatandaş da 20 kuruş alacağına karşılık, diğer sırada bekleyen vatandaşlar önünde küçük düşürülmek amacıyla kendisine verilen 1 TL"Yİ müdürün masasını bırakıp Efeler Vergi Dairesi"ni terk etti.