İsveç'te büyük marketlerde satılan gıda maddelerinin paketlerinin üzerindeki son kullanma tarihlerinin değiştirilerek yeniden satışa sunulduğu belirtildi.

İsveç gazetelerinde bugün yer alan haberlerde, büyük marketlerde satışa sunulan gıda maddelerinin son kullanma tarihlerinin değiştirildiği ileri sürüldü. Tüketiciyi koruma kuruluşlarının yaptığı araştırmalara göre, bazı büyük marketlerde satılan ürünlerin üretim ve son kullanma tarihleri üzerinde değişiklik yapıldığı, günü geçen gıda maddelerinin yeni gibi raflarda satışa sunulduğu, böylece tüketicinin sağlığının tehlikeye atıldığı belirlendi.

İsveçli tüketiciyi koruma kuruluşlarının verdiği bilgilere göre, bozuk gıdaları bilmeden tüketenlerin sindirim şikayetleriyle hastanelere yaptığı başvuruların son dönemde artış gösterdi.

Bir İsveçli aile de bozuk sütten üretilen mama nedeniyle 2 aylık bebeklerinin rahatsızlandığını belirterek, sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Benzer şikayetler ile ilgili araştırma yapan İsveç Yiyecek Maddelerini Denetleme Kurumu'ndan Louise Nyholm, marketlerde çalışanların yiyeceklerin tarihlerini değiştirmeleri için de görev yaptıklarını söyleyerek, tarihi geçen ürünlerin aynı fiyata yeni gibi satıldığının belirlendiğini söyledi.

Bu arada İsveç gazeteleri, bu yöntemle satış yapan marketlerin isimlerini ve adreslerini yayınlamaya başladı.