İktidara geldiklerinde İHL’lerin orta kısımlarını yeniden açacaklarını, din eğitiminin önündeki engelleri kaldıracaklarını açıklayan Kamalak, “Başörtüsü yasağının kaynağı, bütünüyle dayatmadır, keyfidir” dedi.
 
Saadet Partisi’nin 12 Haziran Genel Seçimleri’nde milletvekili adayı olan 550 kişilik ‘Saadet Yıldızları, ‘Bolluk ve bereket dönemi yeniden geliyor’ sloganıyla düzenlenen coşkulu ve heyecanlı bir törenle basına ve kamuoyuna tanıtıldı.  Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen aday tanıtım törenine, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, milletvekili adayları, başkanlık divanı ve GİK üyeleri katıldı. Kamalak’ın açılış konuşması ile başlayan 2 günlük kampta, seçim kampanyası ve hazırlık çalışmaları ele alınacak. ‘Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak’ sloganları ile kürsüye çıkan Kamalak, en genç adaylar Dilek Gündüz ve Emre Ustaosmanoğlu, en kıdemli aday Şevket Kazan ve 38 bayan vekil adayıyla ayrı ayrı basına poz verdi. Kamalak, konuşmasının sonunda bütün salondan, önümüzdeki seçimler için bütün güçleriyle çalışmak için söz aldı.
 
YANLIŞ OLAN, DARBECİ ANAYASA
 
Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Kamalak, YSK’nın bağımsız adaylara ilişkin vetosunu değerlendirerek, “YSK kararı, Anayasa’ya uygundur. Ancak Anayasa, hukuka uygun değildir. Çünkü mevcut Anayasa, darbe ürünü bir Anayasa’dır. Milli iradenin temsil edildiği, TBMM’ye kilit vuran darbeci bir güç tarafından hazırlanmıştır. Biz çok didindik, çırpındık. Belki Refahyol’un yıkılmasının, Refah Partisi’nin kapatılmasının sebebi bu anayasa değişikliği konusundaki ısrarımızdır” dedi.
 
SİYASETTE TECRÜBE ÖNEMLİDİR
 
Milletvekili adaylarının istatistiki bilgilerini aktaran Kamalak, adayların yaş ortalamasının 46.6, yüzde 53’ünün üniversite mezunu olduğuna dikkat çekerek, en genç adayların ise 1985 doğumlu üç adaydan Dilek Gündüz’ün Kırklareli 2.sırada, Mehmet İntaç’ın İzmir 1.bölge 10.sıra ve Emre Ustaosmanoğlu İstanbul 1.bölge 16.sıradan aday gösterildiğini vurguladı.
 
En kıdemli ve en tecrübeli aday Adalet eski bakanı Şevket Kazan’ın Bursa’dan aday olduğunu kaydeden Kamalak, “Biz teklifimizi geri çevirmeyip aday olduğu için çok teşekkür ediyoruz.
 
Tecrübe her alanda önemlidir. Ama siyasette çok daha önemlidir” diye konuştu.
 
KANUN ÖNÜNDE HERKES EŞİTTİR
 
Saadet listelerinde 38 bayan aday olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kamalak, bunun 34’ünün başörtülü, 4’ünün ise başı açık olduğunu dile getirdi. Anayasa’nın 10.maddesine göre kanun karşısında herkesin eşit olduğunu belirten Kamalak, “Ancak aynı maddeye göre, hanım kardeşlerimiz için pozitif ayrımcılık yapmak mümkündür. Ama nedense, başörtülü kardeşlerimiz bu ülkede ikinci sınıf vatandaş gibi algılanıyor. Belki daha gerilerde. Halbuki bu ülkenin nüfusunun yarısı hanım kardeşlerimizden oluşuyor. Yani 70 küsur milyon nüfusumuzun yarısı bayandır. Bunların da yarısından fazlası başörtülüdür. TBMM de milletin temsil edildiği yer değil mi? Evet. Peki, başörtülü hanım kardeşlerimizi kim temsil ediyor?” diye konuştu. Kamalak, “Erkek adaylarımız arasında nasıl ki bir ayrım yapmıyorsak, hanım kardeşlerimiz arasında da başörtülü veya başı açık bir şekilde bir ayrım yapmıyoruz. Çünkü Anayasa’nın lafzına göre, kanun karşısında herkes eşittir” şeklinde konuştu.  Başörtüsü yasağının önünde Anayasa, yasa ve Meclis içtüzüğünde hiçbir hükmün bulunmadığını vurgulayan Kamalak, “Bu yasağın kaynağı, bütünüyle dayatmadır, keyfidir” dedi.
 
TEK ÇARE MİLLİ GÖRÜŞ
 
 “Hiç şüphesiz, Milli Görüş, mutlak surette iktidara gelecektir” diyen Kamalak, “Çünkü Milli Görüş ve onun tek temsilcisi olan Saadet Partisi, herhangi bir parti değildir. Bir alternatif de değildir. Tek çaredir. Yaşabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya ve adil bir düzen için; fakirlik, yoksulluk ve işsizliği ortadan kaldırmak için tek çare Saadet Partisi’dir. Milli Görüş; barış, hürriyet, adalet, refah, izzet, onur ve saygınlık demektir. Bu değerlerden asla taviz vermez” şeklinde konuştu.
 
İKTİDARDA NE YAPACAĞIZ?
 
İktidara gelmeleri halinde ne yapacaklarını da kısa başlıklar halinde anlatan Kamalak, “Öncelikle eğitim sistemini baştan sona değiştireceğiz. Çerçeve ve muhteva bakımından tamamen değişecek. Zorunlu eğitim 4+4+3 yapılacak. İmam-hatiplerin orta kısımları yeniden açılacak. Kur’an kurslarının önündeki engeller kaldırılacak. Osmanlıca seçmeli ders haline getirilecek” diye konuştu. Üniversite harçlarının da tamamen kaldırılacağını kaydeden Kamalak, “Hiçbir gencimiz, üniversite kapısından parasızlık nedeniyle geri dönmeyecek” diye konuştu. Sağlık alanında büyük bir reform gerçekleştireceklerini de ifade eden Kamalak, “Bütün milletimize sesleniyoruz. Herkes beşikten mezara kadar sigortalı olacak. Bu bir lütuf değil haktır. Ezilmişliğin bir belgesi olan yeşil kartı ise çöpe atacağız” dedi. İşçiye, memura ve emekliye yüzde 50 zam ile başlayacaklarını vurgulayan Kamalak, “Kaynağı ise, 1996’da nerden bulduysak yine oradan bulacağız. Bir kuruş, yeni vergi, borç yapmadan. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” ifadesini kullandı. Saadet iktidarında yepyeni bir Anayasa sözü veren Kamalak, “Bu milletin ruh köküne uygun, taklit değil orijinal, milletin özüne bağlı, geleceğe ışık tutan, demokratik ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir Anayasa yapacağız. Çiftçiye vergisiz mazot dağıtacağız” dedi.
 
NATO İLE İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ
 
Dış politikada şahsiyetli, onurlu ve adaletli bir uygulama gerçekleştireceklerinin altını çizen Kamalak, “Mevcut iktidarın uyguladığı dış politika ile problemlerin çözümü mümkün değil. İyi niyetli olmak yetmez. Tecrübeli kadromuzla, dış politikaya yeniden yön vereceğiz. İcap ederse, NATO ile ilişkileri gözden geçireceğiz. Yeni bir dünya düzeni kuracağız” dedi.
 
Bunun için de İslam birliği ortak para birimini hayata geçirmeyi hedeflediklerini anlatan Kamalak, “Emperyalist güçler, dünyayı dolarla sömürüyor. Bunun için Merhum Erbakan Hoca, İslam dinarı projesini ortaya koymuştu. Avrupa, onun projesini uygulamaya sokarak Avro’ya geçti. Yani Milli Görüş’ü Hans anladı ama Hasan anlamadı. Bize şimdi, bu durumu Hasanlara anlatmak düşüyor” diye konuştu.
 
SP’nin en yaşlı milletvekili adayı olan Şevket Kazan’ın da bir konuşma yaptığı toplantıda, daha sonra adaylar tek tek kürsüye çağrılarak kamuoyuna ve basına tanıtıldı.
 
yeniakit