Germencik ilçesinde bağlı Bozköy köyünde 18 bin TL temin edilemediği yarım kalan cami inşaatı destek bekliyor.

Germencik ilçesinde bağlı Bozköy köyünde yaklaşık bir asır önce inşa edilen camini eskimesi ve yetersiz kalması üzerine, yeni bir cami yapmak için kolları sıvayan köylülerin gayreti yeni camiye yetmedi. Köy muhtarlığı bütçesi ve köylülerin desteği ile kaba inşaatı belirli bir noktaya getirilen cami inşaatı, geri kalan masrafların karşılanması için gerekli olan 18 bin TL temin edilemeyince yarım kaldı.

Bitirilemeyen köy camisi inşaatı için yardım beklediklerini ifade eden Bozköy Muhtarı Mustafa Kuru, "Köyümüzün eski camisi hemen hemen köyümüzle yaşıt.

Daha önce 1952- 1954 yıllarında yapılan bakımdan sonra biz tekrar camimizde bakım yaptırmak istedik. Tamirat masrafı çok olacağı için yeni bir cami yapılmasına karar verildi. Cami inşaatının tamamlanabilmesi için 18 bin TL'ye daha ihtiyaç var ama köyümüzün kendi imkanları ile bunu yapması çok zor. Bu yüzden cami inşaatımız yarım kaldı ve bu şekilde beklemektedir. Hayırseverlerden ve yetkili kişilerden yardım beklemekteyiz" dedi.

Köylerindeki ilköğretim okulunun geçtiğimi ay içerisinde yaşanan sel baskınında zarar gördüğüne değinen Muhtar Kuru, "Köyümüzün ilköğretim okulu, geçtiğimiz ay içerisinde etkili olağan yağışlar sonrası oluşan selden zarar gördü. Sel okulun bahçesindeki çocuk oyun parkını yıktı. Bunların bir daha yaşanmaması için okul bahçesine isnat duvarı gerekiyor ama bir türlü Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdare ve DSİ arasındaki bürokrasi aşıp sorunları çözemedik" diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png