Yaklaşık 69 yıldır aynı yastığa baş koyan Karabacak Çifti, ağır hasta olup ayrı yatmak zorunda kalınca hasta yataklarını birbirlerine görecek şekilde kurdurdular. Eve yatak götüren Aymelek Derneği'nin Başkanı Yurdagül Altınbaş ve beraberindekiler yaşlı çiftin birbirine olan sadakati karşısında duygusal anlar yaşadılar.

Edinilen bilgiye göre; Bozdoğan Haydere Mahallesi'nde yaşayan Yusuf Karabacak yaklaşık 70 yıl önce hayatını Fatma Karabacak ile birleştirdi. Bir yıl öncesine kadar hiç ayrı yatmayan ve aynı yastığa baş koyan Yusuf-Fatma Karabacak çifti, Yusuf Amca'nın kalça kemiğinin kırılması sonucu ayrı yatmak zorunda kaldı.

Aydın'da ihtiyaç sahibi yaşlı ve kimsesizlere destek olan Aymelek Derneği tarafından ekonomik durumu iyi olmayan 92 yaşındaki Yusuf Karabacak'a kumandalı hasta yatağı götürüldü.

“Yatağı 'Şavkımı' görecek şekilde kurun”

Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş ve beraberindeki gönüllü heyet köye gidip Yusuf Amca'nın yatağını pencerenin dibine ve güneş ışığı görecek şekilde kurdu. Yatağın kurulduğu yeri gören yaşı dede görevlilere 'Yatağımı Şavkımı görecek şekilde kurun' deyince Aymelek görevlileri de “Yusuf Dede buradan gün boyu güneş ışığını ve yolu görebileceksiniz” diye karşılık verdiler.

Görevlilerin verdiği cevaba tatmin olmayan Yusuf Dede ise “Benim şavkım Fatma, yatağım burada olursa şavkımın yüzünü göremeyeceğim. Ne edem ben dışarıya el aleme, bana şavkım lazım. O'nun yüzünü göreyim” diyerek yatağını eşinin yüzünü görecek şekilde kurdurdu.

Yaklaşık 70 yıllık evli olan Karabacak çiftinin birbirlerine olan sadakati herkesi duygulandırdı.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA