Yazıkent’te, çiftçinin büyük bölümünün geçim kaynağı olan biber ve pamuk sezonunun son demleri yaşanırken, çiftçiler mahsüllerin son ürünlerini topluyor.

Bozdoğan Ovası’nın büyük bölümünün bu tarım sezonunda pamuk ve biber ile donatıldığı kaydedilirken, çiftçinin yüzünün devletten alınan desteklemeler ve ikliminde iyi gitmesiyle güldüğü kaydedildi. Yazıkent’te çiftçilikle uğraşan Hasan Yönetci isimli çiftçi yaptığı açıklamada,kendisinin de biber ve pamuk ile geçimini sağladığını söyledi. Pamuğu TARİŞ’e sattığını, biberi ise genelde Kayseri bölgesinden gelen tüccarlara satarak geçimini sağladığını belirten Yönetci, ”Bu yıl iklimimiz iyi gitti. Son dönemde aşırı soğuk ve sel gibi afet yaşamazsak hiç bir sorun yaşanmaz. Çiftçinin yüzü bu yıl güldü diyebiliriz. Ürünlerimiz bu yıl para etti. Devletimizin yaptığı desteklemelerde çiftçiye çok yardımcı oldu. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.
Tarım uzmanları yaklaşık 2 haftalık süreçte iklimin bu sıcaklıklarda seyretmesi halinde, ürünlerde sıkıntı yaşanmayacağını dile getiriyorlar.