Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yerel seçimlerin erkene alınması ile ilgili olarak ''Mahalli seçimleri bir defaya mahsus öne alan geçici bir maddeyi anayasaya eklemek suretiyle mahalli seçimlerin 2014 yılının Mart ayında değil de 2013'ün Kasım, Aralık veya Ekim ayında, tabi partilerin de görüşleriyle yapılması temin edilecek'' dedi.

Bozdağ, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'ya makamında ziyaret etti. Bozdağ, ziyarette yaptığı konuşmada, belediyelerin şehirlerin daha modern, daha yaşanabilir bir hale gelmesi için önemli görevler üstlendiklerini söyledi.

AKP hükümeti olarak da yerel yönetimlerin güçlendirilmesi yönünde önemli adımlar attıklarını dile getiren Bozdağ, Büyükşehir Belediyeler Kanununda değişiklikler yapılacağını ve nüfusu 750 bini aşan illerin büyükşehir olacağını bildirdi. Bozdağ, bu uygulamayla 16 olan büyükşehir sayısının 29'a çıkacağını kaydetti.

Mahalli seçimlerin 2013 yılı içinde yapılması yönünde bir önerilerinin olduğunu hatırlatan Bozdağ, diğer siyasi partilerden de olumlu yaklaşım olursa mahalli seçimleri bir defaya mahsus geçici bir maddeyi anayasaya koymak suretiyle erkene alma yönünde kararları olduğunu söyledi.

MHP'nin bu karara olumlu yaklaşım sergilediğine işaret eden Bozdağ, ''Mahalli seçimleri bir defaya mahsus öne alan geçici bir maddeyi anayasaya eklemek suretiyle mahalli seçimlerin 2014 yılının Mart ayında değil de 2013'ün Kasım, Aralık veya Ekim ayında, tabi partilerin de görüşleriyle yapılması temin edilecek'' dedi.

Bundan seçimlerin 4 yıla indirileceği yönünde bir algılamanın çıkmamasını isteyen Bozdağ, seçimlerin 5 yılda bir yapılacağını, sadece bir defaya mahsus bu dönemdeki seçimin erken yapılacağını kaydetti.

Kış şartlarında seçim çalışmasının zor olduğuna işaret eden Bozdağ, seçimin erkene alınmasıyla çalışmaların daha kolay yapılabileceğini bildirdi.

CHP'nin ise seçimin erkene alınmasından rahatsız olduğunu ileri süren Bozdağ, şunları söyledi:

''CHP seçimden fevkalade rahatsız. Bir parti seçimden rahatsız olur mu- Seçim dendiği zaman benim bildiğim muhalefet 'hemen şimdi' diye ayağa kalkması lazım. Ama baktığınız zaman bizim ana muhalefet 'seçim' dendiği zaman MHP'yi eleştiriyor, 'AK Parti, bunu istedi de sen razı oldun' diye seçimi istemiyor, seçimden kaçıyor, halka gitmekten korkuyor. Halbuki muhalefet partisi seçimi her zaman istemelidir, halka her zaman gitmekten yana olmalıdır. Ama bizim ana muhalefet partimiz, adı halkın partisi ama hiç bir zaman halkın partisi olamadığı için halka gitmekten her zaman korkuyor. Şimdi de aynı şeyi görüyoruz.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ya da partisinin çekinmesine, korkmasına gerek olmadığını ifade eden Bozdağ, seçim öne alındığında herkesin seçime gireceğini, vatandaşın sandık başında değerlendirmesini yapacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu'na halka gitmekten çekinmemelerini tavsiye eden Bozdağ, seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Başkan Sebahattin Akkaya, Bozdağ'a Burdur'a özgü saat kulesi maketi ile şal hediye etti.

Belediye binasından çıkarken Hatice Aytaç adlı bir kadın, maddi durumunun iyi olmadığını belirterek, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan yardım istedi.

-AKP İl Teşkilatı'na ziyaret-

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra AKP İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. AKP döneminde yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bozdağ, son 10 yılda Türkiye'nin hızlı değişim ve gelişim sürecine girdiğini söyledi.

AKP iktidarına yönelik haksız eleştiriler yapıldığını, iftiralar atıldığını ifade eden Bozdağ, tüm engellemelere rağmen AKP'nin milletin desteğiyle iktidarda olduğunu, gücünü milletinden aldığını kaydetti. Daha iyi bir Türkiye için daima ileriye baktıklarını, 2023 yılının vizyonunu çizdiklerini dile getiren Bozdağ, 3 yılın bütçesini hazırladıklarını kaydetti.

Muhalefet partilerin geleceğe yönelik hiçbir planları olmadığını öne süren Bozdağ, ''Muhalefetteki diğer partiler sabah gazetelere bakıyorlar, akşama kadar yorum yapıyorlar. 1 saatlik, 1 günlük, 1 yıllık öngörüleri yok'' dedi.

Terör konusunda da tüm partilerin birlik olmasını isteyen Bozdağ, Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele ettiğini, terörün parti üstü bir sorun olduğunu vurguladı. Terör sorununun AKP hükümetini eleştirmeyle çözülemeyeceğini vurgulayan Bozdağ, ''Muhalefet partilerin, terör saldırısı olduğunda BDP'ye ya da PKK terör örgütüne yönelik bir eleştirileri var mı- Hayır yok'' diye konuştu.

Partililere yerel seçimlerin 2013 yılında yapılması yönündeki görüşlerini anlatan Bozdağ, partililerden destek istedi.

Bozdağ, daha sonra partililerle basına kapalı toplantı yaptı.