Sahte belgelerle 'davayı kazandınız' diyerek vatandaşları kandıran çete vurgun yaptı.

Yıllardır batık İmar Bankası'ndaki hesaplarını tahsil etmeye çalışan off -shore mağduru vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçiren çetenin, mudileri dolandırmak için ilginç yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) avukatı gibi mudileri arayan dolandırıcılar, sahte belgelerle önce mağdurların güvenini kazanıyor ardından davayı kazandığını söyleyerek vatandaştan mahkeme ve avukat masrafları ödemesini istiyordu.

Avukat Ali Boylu ve Avukat Habip Soylu isimleriyle mudilere ödeme emri gönderen çete üyelerinin, H.E, S.Ç. O.Ç., C.Ç ve M.Ç'den 5'er bin TL para talep ettiği öğrenildi.

Tuzağa düşmeyip TMSF'yi arayan vatandaşlardan S.Ç ile M.Ç dolandırıldıklarını öğrenince soluğu savcılıkta aldı. Organize dolandırıcılık ekipleri TMSF'yi de harekete geçirdi.

TMSF, adına sahte belge ve kaşe düzenleyerek vatandaşları dolandıranlar hakkında suç duyurusunda bulunan TMSF, vatandaşların uyanık olmasını ve kendilerine gelen her tebligata kanmamalarını istedi. TMSF Baroda yaptığı araştırmada bu isimlerde avukatlar olmadığını da tespit etti.

Polise başvuran çete mağduru vatandaşlar yaptıkları şikayetlerde şunları söyledi: "Avukat Habip Soylu, davanın kazanıldığını 6 bin 980 Euro'luk paranın da faiziyle birlikte TMSF'den tahsil edileceğini belirtti. Ancak dava masrafları için 4 bin TL yatırılması gerektiğini şart koştular."

Çetenin özellikle Mersin'in Tarsus ilçesinde birçok vatandaşı bu şekilde kandırdığı öğrenildi. TMSF'den açıklamada ise "Söz konusu belgelerin TMSF nezdinde takip edilen davalar olmadığı anlaşılmıştır. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulması zorunluluğu doğmuştur" denildi. Vurgunun boyutu soruşturma sonrasında ortaya çıkacak.