Bağcılar'daki bir televizyon kanalı binasının önünü mesken tutan gasp çetesi, polisin film senaryolarını aratmayan polis operasyonuyla çökertildi.

Güvenlik kameralarına da yansıyan olaylarda gaspçıların, televizyonlardaki evlilik programlarını izledikleri ve kurbanlarını "Maddi durumum iyi, evlenmek istiyorum" diyen erkekler arasından seçtikleri belirlendi.

Göztepe Mahallesi ve çevresinde son bir aydır gelen gasp ihbarları üzerine harekete geçen Bağcılar polisi, bölgede bulunan televizyon kanalı binasının güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarında 3 gasp olayını tespit eden polis çalışmalarına bu yönde hız verdi. Üç ayrı olayda da mağdurların, aynı şahıslar tarafından gasp ettiği kameralara yansıdı.

Gasp olaylarının televizyon kanalı binası civarında olması nedeniyle kanalının program akışını inceleyen polis, sabah ve öğle saatlerinde yayınlanan evlendirme ve kadın programlarını takibe aldı. Gasp edilenlerin de izleyici olarak kadın programlarına katılan vatandaşlar olması, polisin işini kolaylaştırdı.

Bunun üzerine program bitişi bölgedeki otobüs duraklarında pusu kuran polis, S.K (17), Tuncay Y. (23) ve T.O'yu (16) gözaltına aldı. Yapılan araştırmada, gözaltına alınan şahısların kamera kayıtlarındaki gaspçılar olduğu belirlendi. Şahısların ifadesi doğrultusunda Göztepe Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenleyen polis, evde bulunan ve çete lideri olduğu öğrenilen Ubeydullah B. (26) ve M.Ç'yi (17) de yakaladı. Çetenin ikinci adamı olduğu öğrenilen B.K. ise aranıyor.

Gaspçıların polisteki ifadelerinde, televizyonda yayınlanan evlendirme programlarını izledikleri ve seyirciler içinden, varlıklı olduğunu beyan eden erkekleri kendilerine kurban olarak seçtiklerini söyledikleri öğrenildi. Medya plazanın otobüs ve taksi duraklarında pusuya yatan şahısların, otobandaki bir fidanlığı da 'üs' olarak kullandıkları ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan çete lideri U.B., kendisini görüntüleyen kameralara pişman olduğunu söyledi.