Gündemi sallayan Dersim katliamı tartışması TV 8 ekranlarında devam etti. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği Haber Aktif'in konukları gazeteci Enver Aysever ile Faruk Mercan, Dersim ve CHP'yi tartıştı. Erdoğan'ın Dersim açıklamaları da programda iki gazeteci arasında hararetli bir polemik konusu oldu.

ERDOĞAN DERSİM KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL

Enver Aysever, Başbakan Erdoğan'ın Dersim katliamını belgeleyen açıklamalarını samimi bulmadığını söylerken asıl derdin Dersim değil CHP'yi sıkıştırmak olduğunu söyledi. 'Başbakan daha dün Alevileri yargıda örgütleniyorlar diyerek hedef almadı mı. Bu ülkede Alevilerin yaşadığı sorunlar devam etmiyor mu?' diye soran Aysever, Dersim katliamını gündeme taşıyanlar samimiyetini anlamak için bazı kriterler olduğunu söyledi.

"Dersim'den özür dilenmekle kalınmaz tazminat gibi uygulamalar da yapılır, zorunlu din dersi kalkar, Diyanet işleri Alevileri de eşit bir şekilde temsil etmeye başlar, Kılıçdaroğlu'na Alevi olduğu için vebalı muamelesi yapılmaz o zaman bu söylenenler samimiyet kazanır"


"BÖYLE TERBİYESİZ SORU MU OLUR?"

Enver Aysever, katıldığı programda twitter üzerinden kendisine yöneltilen bir soruya sert tepki gösterdi. Aysever, kendisi adına Dersim'de yaşananlar için 'özür dileyecek mi?' diye soran izleyiciye 'böyle terbisyesiz bir soru olabilir mi? Ben neden özür dileyeyim?' diyerek canlı yayında fırçayı bastı. Moderatöre de tepki gösteren Aysever'in sinirlendiği gözlerden kaçmadı.


(gazeteciler.com)