Olay Bülent Angın Bulvarı Yeni Baraj Mahallesindeki bir bankanın şubesinde meydana geldi. Bankalara girdikten sonra kimsenin görmediği anda masa altına saklanan ve öğle saatinde yine kimsenin olmadığı dönemde çalışanların masasından cep telefonu ve para çalan Derviş B. (47), diğer banka çalışanları tarafından fark edildi. Suçüstü yakalanan Derviş B, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğüne götürülen Derviş B'nin Cemalpaşa Mahallesi Gazipaşa Bulvarındaki bir başka bankadan 10 bin 400 TL çaldığı belirlendi. Bankanın güvenlik kamerasında yapılan incelmede Derviş B'nin masanın altına saklandığı, öğle saatinde girip çekmeciyi kırarak paraları çaldığı, daha sonra da kaçtığı belirlendi. Derviş B'nin, bir başka bankadan ise çalışanların dalgınlığından yararlanarak yaklaşık 3 bin TL paranın çalınması olayına karıştığı öğrenildi.

Hakkında 19 suç kaydı bulunan Derviş B'nin Kurtuluş Mahallesindeki bir müzik merkezinden çanta içinden cüzdan çalınması, Reşatbey Mahallesi Fuzuli Caddesindeki tıp merkezinden de masa çekmecesinden 2 bin TL para çalınması olayını da gerçekleştirdiği belirtilirken, müştekiler tarafından da teşhis edildiği öğrenildi. Zanlının bir bankadan hırsızlık yapması güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Derviş B, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.