Bundan yıllar evvel aldığımız zamanının canavar diskleri, bugün hepimizi gülümsetiyor. Var olan bilgi ve veri taleplerine ulaşmak için düzenli olarak genişleyen sabit diskler, kişisel kullanım için kimi zaman yeterli bir noktaya gelebiliyor olsa da iş büyük bir şirketi idare etmek olduğu zaman sonsuz bilgiyi barındırabilecek sabit disketler gerekiyor.

Günümüzdeki sabit disk talebine en iyi cevap, Western Digital tarafından geldi. Firma, en büyük sorunu enerji tüketimi ve bu tüketime karşı az alan sağlayan sabit disklerin yerine, kullanmayı planladığı helyum ile güç tüketimini yüzde 23 azaltıp, kapasiteyi yüzde 40 arttırmayı hedefliyor. 3.5 inç olarak karşımıza çıkacak olan yeni helyum dolu disketlerin içerisinde bulunan plakaların sayısı da beşten yediye çıkarılacak. Kullanılacak olan gazın düşük yoğunluğu sayesinde ki bu kabaca havada bulunanın yedide birine eş değer, güç tüketimi büyük ölçüde azalacak. Aynı zamanda bilinen sabit disketlere göre dört ya da beş derece daha soğuk çalışacaklar. Tüm bu büyük yeniliklere ek olarak daha kolay bir üretim ile karşılaşacağız; yeni helyum disketler daha ucuza daha iyi performans sunacaklar.

Şimdilik yapılan hesaba göre yeni disketler 5.6 TB gibi bir alana sahip olacakları gibi, gigabyte başına verdiğimiz paradan yüzde elli daha ucuza mal olacaklar. Tam olarak ne zaman sahneye çıkacaklarına dair herhangi bir açıklama gelmemiş olsa da en az iki yıl daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor.