Şu an güçlünün hukuku geçerli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazetecilerle ilgili şu yorumu yaptı: :

* TUZUN KOKTUĞU SÜREÇ: Tuzun koktuğu süreci yaşıyoruz. Artık Türkiye"de, namuslu gazetecilik yapmak gittikçe zorlaşıyor. Hiçbir baskıcı düzen ilelebet yürüyemez. AK Parti baskı kurdukça, toplumun bilinçlenmesi artacaktır. Biz hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Şu anda güçlünün hukuku Türkiye"de geçerli. Eğer somut bir gerekçe olmadan sabahın erken saatlerinde gazetecilerin evleri ve çalışma ofisleri aranıyorsa, basılıyorsa, demokrasinin sorgulanması gerektiğini gösteriyor.

* GAZETECİLİK ZOR MESLEK: Artık bu sürecin uzun süre böyle devam etmesi söz konusu değil. Gözaltına alınan, arama yapılan kişiler, araştırmacı-gazetecilik yapan bu konuda bütün ince ayrıntılara ulaşıp, toplumu aydınlatmaya çalışan kişiler. Eğer, gerçekler araştırılmasın, sadece iktidarın söylemleriyle gazeteler çıksın, Sayın Başbakan"ın söyledikleriyle sadece gazeteciler meşgul olsun deniliyorsa, o zaman bunun adı demokrasi değildir.

Gazetecilik, zor bir görevdir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için çaba harcayan insanları bu şekilde cezalandırırsanız, baskı altına alırsanız bu doğru değildir.

* ARTIK YETER: (Balbay ve Özkan"ın Silivri Cezaevi"nde ayrı hücrelere konulmasına ilişkin) AK Parti uzun süre ayakta kalmanın yolunu baskı ile sağlamayı düşünüyor. Yargının siyasallaştığını biliyoruz. Bu davanın siyasallaştığını da biliyoruz. Kamuoyuna açıklanan sorgu tutanaklarında sorulan sorular kişinin gazetecilik mesleğiyle ilgili. Zaten bir gazeteci eğer, o tür araştırmaları yapmazsa, niye gazeteci oluyor? Bir gazeteci halkı aydınlatmak için çaba harcamayacaksa, niye gazeteci olur? Buradan özellikle iktidarı destekleyen, iktidarın her söylediğine "Evet" diyen gazeteci arkadaşlara da bir çağrıda bulunmak istiyorum; eğer gerçekten gazetecilik yapıyorlarsa, bu olaylar karşısında duyarlılıklarını dile getirmeliler. "Artık yeter" demeliler. Türkiye"de demokrasinin çıtasını yükseltmek zorundayız.