KCK operasyonunda, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, ‘çok eksik’ bulduğu BDP milletvekilleri ve belediye başkanlarından Kandil’deki sorumlulara kadar ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı. 

Baydemir söz almış gibi

PKK lideri Öcalan, avukatlarıyla İmralı’daki cezaevinde 23 Mart 2011 tarihinde yapılan görüşmede BDP milletvekili Sebahat Tuncel’e “şarlatan”, Ahmet Türk’e “satılık” dedi. Ahmet Türk için, “Böyle konuşmaması gerekir. Eğer, AK Parti’ye satılan varsa gitsin açık kendilerini satsın” diyen Öcalan polise tokat atan Tuncel içinse, “Ulan sen ne yapıyor, ne tokatı, şarlatan mısın?” dediği öğrenildi. Artık silahlı mücadele döneminin bittiğine yönelik açıklamalar yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir için de “Zırtapoz” nitelemesi yapan Öcalan, “Böyle konuşursa o da geberir gider. Zırtapoz Osman’ın konuşmalarını, Karayılan da çok eleştirmiş” diyor. Baydemir’in ‘Avrupa ve ABD’den önderlik sözü aldığından’ kuşkulanan Öcalan’ın, şu sözleri dikkat çekiyor: “(Osman Baydemir) Ya çok saf, hoppa, şovmen birisidir ya da ABD’ye, Avrupa’ya verdiği bazı sözler vardır, sahte bir önderlik peşinde. Tabi ikisi de çok tehlikeli kendisi için. Hepiniz serseri misiniz, birbirinize anlatmıyor musunuz? Osman senin yerin AK Parti’nin sivil toplum örgütüdür.”

Kürtler zırnık gelişmezdi

Gerilla mücadelesini savunan Öcalan, “BDP’nin ideolojisiz, örgütsüz siyaseti ile Kandil’in uyduruk gerillacılığı” nedeniyle görüşmelerden çekileceğini belirtmiş. BDP’lilerin “halkı tutmakta güçlük yaşıyoruz” açıklamalarıyla ilgili ise Öcalan şunları söylüyor: “BDP ukalalık, soytarılık etmesin, Kandil’de kelleniz satılmıştır. Kimsenin halkı zorla tutmak gibi bir görevi yok. Bu dilden vazgeçilmelidir. Kendimi övmek için söylemiyorum ama benim çabalarım olmasa, bu ne kadar görülüyor bilmiyorum, Kürtler zırnık kadar gelişme elde edemezdi. Ben Kandil’den tut bilmem BDP’ye kadar, hepsini çok eksik buluyorum.”

ALMANYA’DAN PKK’YA GÖSTERİ YASAĞI

PKK yandaşlarının Berlin’de gösteri yapmalarına izin verilmedi. Berlin İdari Mahkemesi, gösteri yasağına gerekçe olarak, terör örgütü adına propaganda yapılmasını gösterdi. Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting, karardan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
star