TAZ"ın Berlin"deki binasına Bild"in Yayın Yönetmeni Diekmann"ı penisle gösteren rölyef yapıldıRölyefi yapan sanatçı Peter Lenk, motiflerle "Bild"in cinsel takıntısının terapi edildiği"ni söylerken, Diekmann ise “Bu rölyefte benzememişim” dedi

Almanya"nın en çok satan bulvar gazetesi Bild ile sol liberal gazetesi Tageszeitung (TAZ) arasında 7 yıldır süren kavga, TAZ"ın "Ebedi Barış Rölyefi"yle doruk noktasına çıktı! TAZ"ın Berlin"deki binasının, komşusu Bild tarafından görülen cephesine, sanatçı Peter Lenk tarafından yapılan rölyefte, Bild"in Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, dev bir penisle gösterildi. Hazırlıkları gizlice sürdürülen ve 20 Kasım"da açılan rölyef Bild"in haberciliğini eleştiriyor.
Almanya medyasının gündemine bomba gibi düşen “penisli” çekişme, 2002 yılında, Bild"in haberciliğini eleştiren TAZ"ın, “Diekmann Miami"de penis uzatma ameliyatı yaptırdı” başlıklı mizahi asparagas haberiyle başladı. Bild"in dava açması üzerine mahkeme, TAZ"ın yalan haberi arşivinden çıkartması, Bild"in ise talep ettiği 30 bin euro"luk manevi tazminatttan vazgeçmesi yönünde karar verdi.

Barışçıl ve hatıra amaçlıymış
Diekmann daha sonra çalışanların üye olduğu kooperatifçe yönetilen TAZ"dan hisse alarak, hissedar oldu ve gerginliği sona erdirmek için TAZ"ın asparagas haberini kişisel blog"unda yayımladı. Buna karşılık TAZ da gazete binasının dışına, sanatçı Peter Lenk"e yaptırdığı “Ebedi Barış Rölyefi”ni kondurdu! Binanın dışında Diekman"ın yanı sıra Bild"in manşetten verdiği bazı haberler de yer aldı. Bild"in cinsel içerikli sansasyonel haberlerine gönderme yapan rölyefin "barışçıl ve hatıra amaçlı" olduğunu vurgulayan Peter Lenk, motiflerle “Bild gazetesinin cinsel takıntısının terapi edildiği”ni söyledi.


Bild gazetesinin Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, kendisini 6 metrelik penisle gösteren bu rölyefi incelerken kameralara yakalandı (üstte).

Diekmann: Bana benzemiyor
Geçtiğimiz gün TAZ"da çalışan bir kameramanın rölyefi seyrederken tesadüfen görüntülediği Bild Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann ise dev penisli şahsın kendisine benzemediğini söyledi. Diekmann, “Kendimi Brandenburg Anıtı ya da Zafer Sütunu"na bile benzetebilirim ama bu rölyefte benzememişim” dedi. Diekmann ayrıca, hissedarı olmasına rağmen rölyefin tartışıldığı TAZ toplantısına neden davet edilmediğini de sordu. TAZ yöneticisi Sam Fard ise bu soruya, “Sadece çalışanların toplantıya davet edildiği” yanıtını verdi. Almanya"nın en çok satan gazetesinin yayın yönetmeni Kai Diekmann"ın “Nasıl çalışanınız olabilirim?” diye üstelemesi üzerine Fard, “Bize bir CV gönderin. Deneyiminiz yeterli mi bakalım” yanıtını verdi. Diekmann"ın rölyef nedeniyle ikinci bir dava açıp açmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.