Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Turgut Hiçyakmazer'in evine Tekin Ç. (26) ve Mehmet Ç. (25) tırmanarak açık olan balkon kapısından girdi. Bu arada, zanlıları Mehmet Ç.'nin sevgilisi A.K.'de (17) otomobilde beklemeye başladı. Tekin ve Mehmet Ç. girdikleri evden altın küpe ve kolyeler çalarak ayrıldı. Zanlılar otomobille olay yerinden ayrılırken, Mehmet Ç. altınları polisin kendilerini yakalama ihtimali üzerine sevgilisine verdi. A.K. de altınlardan küpeleri kulağına takıp, kolyeleri sütyeninin içine koydu. 

Bu arada, ev sahibi Hiçyakmezer hırsızlar çıkarken uyanıp evini kontrol edince takıların yerinde olmadığını fark edip polise haber verdi. Olay yerine gelen polis inceleme başlattı. Yapılan incelemede sadece altınların değil ev sahibinin 2 telefonunun da çalındığı belirlendi. 

Ayrıca bir görgü tanığı da zanlıların geldiği otomobilin plakasını verdi. Bunun üzerine polis plakadan otomobile ulaştı. Otomobilin kiralandığını öğrenen polis kiralayan şahıslara şok baskın yaptı. Yapılan baskında Mehmet Ç. ile sevgilisi A.K. yakalandı. Zanlılar polise, hırsızlık yapmadığını söyledi. Ancak kadın polis A.K.'nin üzerinde detaylı arama yaptı. Kolyeler A.K.'nin sütyeninden çıkarken, kulağındaki küpelerin de çalıntı olduğu belirlendi. Ancak A.K. altınların annesine ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine anne Seher K.'nin ifadesine başvuruldu ancak altınların çalıntı olduğu belirlendi.

Müşteki de emniyete getirilerek altınları teşhis etmesi istendi. Müşteki, A.K.'nin üzerinden çıkan altınların kendine ait olduğunu belirledi. Buna rağmen A.K., Mehmet Ç.'yi tanımadığında ısrar etti. Polis yaptığı araştırmada anne Seher K.'nın bir süre önce Mehmet Ç.'nin kızını alıkoyduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğu ortaya çıktı. 

Polis araştırmayı derinleştirdiğinde aynı şahısların aynı gün başka bir eve de tırmanarak girip cep telefonu çaldığını belirledi. 

Mehmet Ç. ile sevgilisi A.K. emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Mehmet Ç. tutuklanırken A.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olaya karıştığı belirlenen Tekin Ç.'nin ise aranmasına devam ediliyor.