TBMM Genel Kurulunda, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Teklifinin 6 maddesi kabul edildi.

Genel Kurulda söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in 'Başbakan Erdoğan'ı protesto ettikleri için üniversite öğrencilerini 15 ay hapis cezasına çarptırdınız. Böyle geri zekalı bir kafa olabilir mi' şeklindeki sözlerine, AK Parti sıralarından tepki gösterildi.

Genç ayrıca, YURTKUR Genel Müdürlüğü'nün yurt dışında kuracağı yurtlarla ilgili 'uzman müşavir' atayabilecek olmasını, 'tarikatlara ve cemaatlere kadro oluşturulmaya çalışılıyor' sözleriyle eleştirdi.

Genç'e yanıt, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'dan geldi.

İTÜ'de yaşanan protesto eylemlerine soruşturma açılıp, yargılama sonucu öğrencilere ceza verildiğinin doğru olduğunu ifade eden Bozdağ, 'Ama ortada Sayın Başbakanımızın ya da AK Parti'den herhangi birisinin şikayeti var mı? Yok. Soruşturmayı kim açıyor? Cumhuriyet savcıları. Neden? Resen soruşturmaya tabi bir konu olduğu için.

Soruşturmayı Cumhuriyet savcıları açıyor, yargılamayı mahkeme yapıyor, ama faturayı biz ödüyoruz, geri zekalı yaftasını bizim boynumuza takıyor. Yani aynada kendini görüp konuştuğunu düşünüyorum' dedi. - vatan