AKP'nin tetikçiliğini yapan internet siteleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in dün gece Ankara Pelit Pastanesi'nde gazetecilere verdiği "iftar"ı çarpıttı. Tetikçi siteler, "Gürsel Tekin, Ramazan'a saygısızlık yaptı. Gazetecilerle kahvaltıda buluştu, halkın değerlerini ayaklar altına aldı" diye yazdı.

Haberin AKP'nin tetikçisi olan sitelerde hızla yayılmaya başlaması üzerine, CHP Genel Merkezi bir açıklama yaptı. CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü adına yapılan açıklamada, tetikçi sitelerin ismi de verildi. Ancak biz, tetikçi sitelerin reklamı olmasın diye, bu isimleri yazmıyor, CHP'nin açıklamasını sizinle paylaşıyoruz:

CHP'NİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Gürsel Tekin gazetecilerle kahvaltı etti demek ve iftarı kahvaltı ile karıştırmak yalan bile değil, körlük ve gerçeğe ihanettir…

Gece ile gündüzü ayıramayacak kadar kör olanlar, gazeteci olamazlar, olsa olsa tetikçi veya taşeron olurlar…

XXXXX.COM adlı internet sitesinde şöyle bir habere yer verildi:

“Bu sabah ankara’da bir pastanede gürsel tekin kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu tarafından çizik yiyerek CHP’nin ikinci adamlığı pozisyonunu kaybeden Tekin, Ramazan ayında olmasına rağmen oruç tutan milletin hassasiyetlerine hiç saygı göstermeyen profil ortaya koydu.

CHP’nin sitesinden ve Twitter’daki hesabından gazetecilerle kahvaltıda buluştuğunu duyuran Tekin’in, kahvaltı sofrasını gösteren fotoğraflara CHP sitesinde boy boy yer verildi”

Tek kelimeyle yalan oğlu yalan olan bu haberi yazanlar da biliyor ki; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin dün akşam Pelit pastanesinde gazete, TV ve haber sitelerinin temsilcileriyle, toplam 36 basın mensubuyla iftarda buluştu, bugün de aynı yerde CHP muhabirleriyle iftar edecek.

Gerçek bu iken, yapılanın gazetecilik olduğu elbette söylenemez. Bu gazetecilik mesleğine değil, gerçeğe de, inanca da insanlığa da aykırıdır ve elbette bunu yapanlar, yani gecenin karanlığı ile gündüzün aydınlığını fark edemeyecek kadar kör olanlar gazeteci olamazlar, olsa olsa tetikçi veya taşeron olurlar.

Kamuoyunun bilgi ve takdirine sunarız

Saygılarımızla.

Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü


GÜRSEL TEKİN DÜN GECE ANKARA'DAKİ PELİT PASTANESİ'NDE GAZETECİLERE İFTAR VERDİ.