Antalya’nın İbradı ilçe sınırlarında bulunan 13 kilometrekarelik bir bölge, İçişleri Bakanlığınca sınır değiştirilerek Konya iline bağlandı. Değişikliğin, Antalya’dan ruhsat alamayan 4 taş ocağı işletmesi için yapıldığı öne sürüldü. CHP Antalya milletvekili Yıldıray Sapan ‘’ Sınırı rant için değişirdiler. Film gibi ama başrolde Erol Taş, Önder Somer, Kenan Pars, tecavüzcü Coşkun yok. Bakan Ahmet Davutoğlu var’’ dedi.

Sapan konuyu TBMM gündemine getirdi ve ‘’’Gembos - Dereağzı mevkiinde faaliyet göstermek isteyen 4 taş ocağı işletmesi, bölgenin Altınbeşik milli parkına yakın olması nedeniyle, Antalya İl Özel İdaresinden izin alamıyordu. Sınırlar ile oynandı ve Antalya toprağı Konya’ya dahil edildi. Antalya’dan izin alamayan taş ocakları da Konya’dan ruhsat alıp çalışmaya başladı’’ dedi. TBMM’de bir konuşma da yapan Sapan şunları söyledi:

‘’Şimdi anlatacaklarım bir film değil. Başrollerinde Erol Taş, Önder Somer, Kenan Pars ya da tecavüzcü Coşkun da oynamıyor. Bu olay rantta son nokta. Antalya’dan taş ocağı ruhsatı alamayanlar dostlarını devreye sokup sınırı değiştirdiler. Dışişleri Bakanına âdeta görev vererek yaptırdılar. Osmanlı’dan bu yana Antalya’nın olan topraklar, Davutoğlu’nun önerisi, Abdullah Gül, Naim Şahin, Tayyip Erdoğan’ın üçlü kararnamesiyle bir anda Konya’nın oldu. AKP, yerel seçimlerdeki yenilgisini kabullenemedi. Halkın tercihine saygı göstermedi, cezalandırmaya başvurdu. Cezalandırmanın son aşaması ise Antalya topraklarının Konya’ya bağlanmasıdır’’ (Gazeteport)