Duvarı yıkıp girdiği evde, kızın yerleştirildiği yurdun adresini almış

KAYSERİ'de 17 yaşındaki üvey kızı Ö.D.'yi kaçıran 36 yaşındaki inşaat işçisi Yılmaz Gökçe, eşinin bulunmadığı sırada duvarı yıkarak evine girdi. Eşinin çantasından, kaçırdığı üvey kızının Konya'da yerleştirildiği yurdun adresini alan Yılmaz Gökçe, yeniden kayıplara karıştı. Yılmaz Gökçe'nin eşi Fatma Gökçe ise, gözyaşları içinde can güvenliği kalmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Kocasinan İlçesi'ne bağlı Yeşilmahalle'de oturan Fatma Gökçe, eşi Yılmaz Gökçe'nin bugün yaklaşık bir metrkarelik arka duvarı yıktıktan sonra, evine girdiğini söyledi. Yılmaz Gökçe'nin Konya'da yakalanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece serbest kaldığını, 7.5 aylık hamile olan kızı Ö.D.'nin de SHÇEK bünyesindeki bir yurda yerleştirildiğini belirten Fatma Gökçe şunları anlattı:

"Can güvenliğim olmadığı için akrabalarımın evinde kalıyorum. Yıllar önce bir hayırseverin `öksüz kızın varmış' diyerek, ücret almadan oturttuğu eve bazen gidiyorum. Kendisinden olan çocuğumuz Emre eve gittiğinde eşim evdeymiş ve kapıyı açamamış. Kapıya ısrarla vurunca açıp çocuğu içeri almış. Çocuğa, `Ben annenden boşanıp, ablanla evleneceğim. Artık ablan, benim eşim oldu' demiş. Evde makarna pişirip yemişler. Sonra da sigara alması için çocuğumuzu bakkala göndermiş. Ben de, oğlum Emre misafir olarak kaldığımız eve dönmeyince merak edip gittim. Yılmaz, pencereden beni görünce, Emre'ye `Sen anneni oyala. Ben gidiyorum' deyip yıktığı duvardan kaçmış. Kızımı kaçıran kocamın, çantamdan Konya'da kızımın kaldığı yurdun adresinin yazılı olduğu kağıdı alıp kaçtığını anladım. Benim artık can güvenliğim kalmadı. Yetkililerden yardım eli uzatılmasını bekliyorum. Durumu polise bildirdim. Gelip baktılar, `Resmi nikahlı kocan, eve girebilir' deyip ayrıldılar. Kızımı kaçıran ve hamile bırakan eşimin eve yakınlaştırılmaması için Cumhuriyet Savcılığına dilekçe verdim."

EMRE: ARTIK O BABAM OLAMAZ
Duvarı yıkıp, içerini giren babası Yılmaz Gökçe ile yaklaşık 1 saat evde kalan 10 yaşındaki Emre Gökçe ise, babasının belinde bıçak olduğunu söyledi. Emre, "Kapı açılmayınca, babam pencereden bakıp beni içeri aldı. Bana, `Anneni boşayıp ablanla evleneceğim. O artık benim eşim oldu' dedi. Bize böyle korkulu günler yaşatan kişi artık benim babam olamaz. Onun hapse atılmasını istiyorum" dedi.
Vatan