Fransa bir anne-babanın birlikte işlediği acımasız cinayeti konuşuyor.

Aile 8 yaşındaki çocuklarını evlerinin bodrum katındaki derin dondurucuya canlı canlı kapatarak öldürdü. Daha sonra polise başvururak kızlarının kayıp olduğunu bildirdi.

Fransız Liberation gazetesinin haberine göre, vahşi cinayeti işleyen anne-baba, derin dondurucuya kapattığında minik kız bayılmıştı ama hala yaşıyordu. Fransız polisi, 37 yaşındaki babanın geçen ağustos ayında küçük kızı döverek hastanelik ettiğini ve bunun polis raporlarına geçtiğini açıkladı. Üç çocuğu daha bulunan anne-babayı ömür boyu hapis cezası bekliyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

MALEZYA'DA İÇKİYE YİNE KIRBAÇ CEZASI
Malezya'da yine bir Müslüman, içki içtiği için kırbaç ve hapis cezasına çarptırıldı. Ülkenin doğusundaki Pahang eyaletinin Yüksek İslam Mahkemesi sözcüsünün açıklamasına göre, mahkeme yargıcı Abdülrahman Yunus, Nazaruddin Kameruddin adlı erkek işçiyi 1 yıl hapis ve 6 kırbaç cezasına çarptırdı.

SATÜRN'DE HAVA AÇMIYOR
Satürn'de ocak ayı ortasında başlayan şiddetli fırtına devam ediyor. Almanya'da düzenlenen Avrupa Gezegenbilimi Kongresi'nde astronomlar, aralıksız devam eden fırtınanın bugüne dek Güneş Sistemi'nde gözlenen en uzun fırtına olduğunu belirtti. Kongrede yapılan açıklamada, bu fırtınanın, 2004'de Satürn'ün yörüngesine giren ve gezegeni inceleyen Amerikan Cassini uzay aracının belirlediği 9. fırtına olduğu belirtildi.

FAS'TA ORUÇ YİYEN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Fas'ta ramazan ayında oruç tutmayanlara ceza öngören kanunu protesto etmek için halk içinde oruç yiyen 6 kişi gözaltına alındı. Güvenlik kaynakları, başkent Rabat'ın 80 kilometre güneyindeki Muhammediye'de kanunu protesto etmek için halka açık biçimde oruç bozmaya çalışan biri gazeteci 6 kişinin kanuna muhalefetten mahkemeye sevk edilmelerine karar verildiğini açıkladı.