GAZİANTEP'te, 29 yaşındaki Zekiye Sukar, fuhuş yaptığını öğrenen kardeşi 23 yaşındaki Halil İbrahim Sukar'ı, kendini erkeklere pazarlayan 43 yaşındaki Abdulkadir Bilgeç'le birlikte bıçaklayarak öldürdü.

Bey Mahallesi"nde dün akşam meydana gelen olayda, iddiaya göre Halil İbrahim Sukar, fuhuş yaptığını öğrendiği ablası Zekiye Sukar'ın yanına giderek ona bağırmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Zekiye Sukar'ın yanında bulunan 2 arkadaşı da kavgaya karıştı. Yaşanan tartışmada Zekiye Sukar, erkek arkadaşlarının da yardımıyla sopayla vurduğu kardeşi Halil İbrahim'in önce boğazını kesti, ardından da vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Kavgada ağır yaralanan Halil İbrahim Sukar yardım istemek için dışarı çıktı. Çevredekilerin yardımıyla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi"ne götürülen Halil İbrahim Sukar, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayı aydınlatmak için harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, İbrahim A.'yı gözaltına aldı. Olayı anlatan İbrahim A., fuhuş amacıyla Zekiye Sukar ve arkadaşı Abdulkadir Bilgeç'in evine gittiğini, Zekiye Sukar'ın kardeşini bıçakladığını, Abdulkadir Bilgeç'in de sopayla dövdüğünü söylediği öğrenildi. Polis bu ifadenin ardından, kaçan Zekiye Sukar ve Abdulkadir Bilgeç'in yakalanması için çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan İbrahim A. ise Adliye'ye sevk edildi.

DHA