Ultra modern saç bakımı Nanokeratin teknolojisi ile kopan saçlar dahi sadece 55 dakikada sağlıklı hale geliyor ve saçlarınız 6 ay boyunca dümdüz kalıyor. Ünlü saç tasarımcısı İlker Yavrutürk “saç bakımında önümüzdeki 30 yıla damgasını vuracak” şeklinde tanımlanan Nanokeratin botox saç bakımı hakkında bilgi verdi.

Kısa süre öncesine kadar saç düzleştirmede sadece boyasız saçlara olmak kaydıyla "defrize" ve "straight therapy" gibi yöntemler uygulanabilirken; sarı, röfleli ve boyalı saçları olanlara “sizin saçınıza tutması imkansız, maalesef teknoloji o kadar gelişmedi” gibi yanıtlar verilmekteydi. Ancak bir süre önce tüm dünyada uygulanmaya başlayan Brezilya fönü sayesinde sarı, röfleli ve asi saçların yıkandıktan, denize girip çıktıktan sonra dahi düz kalabilmesi hayal olmaktan çıktı.

Bir saatlik bakım

Peki nanokeratin botox nasıl uygulanıyor? Saç özellikle sülfatsız yani içerisinde tuz olmayan (Sodyum klorür) şampuan ile yıkanıyor ve iyice kurutuluyor. Keratin ve silikon karışımı losyon ince tutamlar halinde saça yediriliyor. Bu işlemin ardından altın kaplama maşa ile saçlar dümdüz olacak şekilde maşalanıyor.

Keratin ve silikon saça Botoks etkisi yaparak saçların canlı, parlak ve düz kalmasını sağlıyor. Saçlar 3 gün yıkanmıyor ve başka hiçbir işlem gerekmiyor. Eskiden 4 saat süren ve sadece boyasız saçlara uygulanabilen bu işlemin hem daha kısa sürede hem de daha iyi sonuç verdiği belirtiliyor.