Ticarete yatkınlıklarıyla bilinen Kayserililerin bu özelliği bir kez daha kanıtlandı. Kayserili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün TED Koleji"nde okuyan oğlu Mehmet Emre Gül, iki hemşehrisiyle birlikte şirket kurarak e-ticarete başladı. Emre Gül"ün Ali Can Akkaş ve Sabancı Üniversitesi öğrencisi Ali Caner Öner"le 500 YTL"ye ortak olduğu "Adresime Gelsin Bilişim Teknolojisi ve Ticaret Ltd." adlı şirketin toplam sermayesi 15 bin YTL.

EMRE"NİN e-TİCARET SLOGANI: "ALIŞVERİŞTE MUTLU SON"

Şirketini babasının Dışişleri Bakanlığı döneminde kuran Gül, reşit olmadığı için ortaklığı ailesinin velayetinde sürdürüyor. Şirketin ticari faaliyetleri ise "adresimegelsin" adlı site üzerinden gerçekleştiriliyor.

"Alışverişte mutlu son" sloganıyla yola çıkan sitede, cep telefonundan mobilyaya, kitaptan elektronik aletlere kadar her şeyi bulmak mümkün. Sipariş verilen ürünler ise adrese kadar teslim ediliyor.

HAŞLANMIŞ MISIR DA SATACAK

Gül ve arkadaşlarının yeni hedefi gıda sektörü. Ankara"nın ünlü alışveriş merkezi Optimum"la görüştükleri söylenen üç ortağın, son dönemin modası haline gelen haşlanmış mısır zinciri kuracakları konuşuluyor.

Sitede bir tek kitap satılıyor o da "e-muhtıra"yla ilgili

adresimegelsin.com"un “kitap satışı” bölümünde yer alan bir ayrıntı ise oldukça dikkat çekici. Çünkü bu bölümde yetişkinler için yalnızca, genç sivillerin “Genç Siviller Rahatsız- İçerde Eylem Var” adlı kitabı yer alıyor. “Bu kitabın kendisi eylem!” sloganıyla satışa sunulan kitap için şu ifadeler kullanılıyor: 27 Nisan e-muhtırasından sonra "güler yüzlü" eylemleriyle dikkat çeken Genç Sivilliler kimdir? Cumhurbaşkanı resepsiyonuna Converse ayakkabıyla katılan bu sivil oluşumuyla ilgili bilmek istediğiniz her şey!...”

Dilek Gedik / Akşam