Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı kamuya olan borçların yapılandırılması konusunu değerlendirdi. Uygulamayı çok olumlu bulduklarını ve desteklediklerini kaydeden Bosnalı “Hükümetçe açıklanan vergi ve prim borçları yapılandırma yasa tasarısı, iş dünyasını rahatlatacak önemli bir gelişmedir ve reel sektöre büyük bir motivasyon ve ivme kazandıracaktır” dedi.
Her kesimi ilgilendiren borç yapılandırılmasının bir fırsat ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı “Mükelleflerin borçlu olduğu kuruma başvurması halinde borç miktarının büyük kısmını oluşturan faiz bölümüyle ilgili düzenleme yapılarak, anapara ise uzun vadeli taksitlerle çok rahatlıkla ödenebilecektir. Yeniden yapılandırmaya ilişkin yasa tasarısı kapsamına Maliye, Gümrük Müsteşarlığı, SGK, İl özel idareleri, TEDAŞ, TRT, KOSGEB, TOBB ve OSB'lerin girdiği açıklanmıştır” dedi.
BORSA OLARAK GEREKLİ DÜZENLEMELER VE KOLAYLIKLAR YAPILACAKTIR
Borsa olarak, üyelerine yönelik gerekli görülen düzenleme ve kolaylıkların yapılacağını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, “Vergi ve prim borçları yapılandırma yasa tasarısı, gerçek anlamda kriz yüzünden mağdur olan ve borçlarını ödeyemeyenler için faydalı olurken, bunu alışkanlık haline getirmiş olanlar yüzünden de vergi borçlarını günü gününe, düzgün olarak ödeyenlerin mağdur duruma düştüğünü görmekteyiz. Bunun önlenmesi içinde vergi borçlarını düzenli ödeyenler için de ödüllendirici ve teşvik edici düzenleme getirilebilirdi. Umarız borçlu mükelleflerin tamamı bu aftan yararlanırlar” dedi.