İşverenlerin 1987-1995 arasında çalışanlar adına yatırdığı Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde sona yaklaşılırken, bu tarihler arasında evli olan ancak daha sonra boşanan çiftlerden kadının para alamayacağı belirlendi.
Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yöntem Kurulu Başkanı Zeki Sayın, “İlgili mevzuat evli çiftler için aile reisinin hesabına para yatırılmasını öngörüyor. Yani çiftlerden birisi için KEY hesabı oluşturuluyor. Para kimin adına yattıysa ödeme ona yapılacak. Biz kimli evli, kim bekar, kim boşanmış takip edemeyiz” dedi.

KEY ödemelerine ilişkin düzenlemenin TBMM"de kabul edilmesinin ardından gözler kimlerin bu ödemelerden yararlanabileceğine ve ödeme miktarına çevrildi.

Sayın, Milliyet"e yaptığı açıklamada, KEY hesapları oluşturulurken o zamanki mevzuata göre (3320 sayılı KEY Yasası) çiftlerden birisinin adına ödeme yapılmasının öngörüldüğünü anımsattı.

Sayın, sözleşmeli memurlara, o dönemde yurtdışında görevli olan kamu çalışanlarına ve lojmanda oturan memurlara da KEY ödemesi yapılmayacağını anımsattı.

İlgili kanunda, ödemenin aile reisine yapılacağının belirtildiği, bu nedenle kendilerine, hak sahibi olarak, evli çiftlerden aile reisi olarak erkeğin adının bildirildiğini anlatan Sayın şunları kaydetti: “Para kimin adına yattıysa, bize kimin ismi, sicil numarası, vatandaşlık numarası verildiyse ödemeyi ona yapabiliriz.”