Jim Halfens adındaki girişimci çiftlere, sadece iki gün içinde tamamlanabilen hızlı boşanma hizmeti sunan bir konsept yarattı.

Hollanda merkezli girişimin amacı, çiftlerin nafaka, varlıkları ayırma ve varsa çocuklarını ziyaret haklarını konuşmasına, ve süreci haftalara, hatta aylara yaymaya gerek kalmadan bütün belgeleri bir araya getirmesine yardımcı olmak.

Şirket, ülkedeki lüks otelleri kullanıyor, isterlerse çifti ayrı odalara yerleştiriyor ve belirli bir ücret karşılığında arabulucular ve kanuni danışmanlık hizmeti sunuyor. Boşanmak isteyen çift otelden ayrıldıktan sonra geriye sadece Hollanda kanunlarının gerektirdiği üzere, anlaşmayı bir hakime göstermek kalıyor.

Şirket, hizmeti almak için başvuran çiftleri işleme uygun olduklarından emin olmak ve sert bir tartışmanın ortasında kalmamak için önceden değerlendiriyor. Ardından otel ziyaretleri boyunca her iki tarafın memnun kalmasına çalışıyor.

Şirketin satış müdürü ‘Onlara diğer konuklar gibi davranıyoruz, sadece kendi başlarına dolaşmamaları için onları daha yakından takip etmeye çalışıyoruz’ diyor. Bu fikir o kadar popüler oldu ki Amerika’daki birkaç televizyon şirketi konsepti bir belgesel diziye dönüştürmeyi planlıyor.

Girişimci, konsepti diğer ülkelere de yaymayı düşünüyor ve sırada ABD ve Almanya’nın olabileceğini söylüyor.