ANTALYA'da bar işleten 30 yaşındaki Seçil Ok, iddiasına göre boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam ettiği işsiz eşi 44 yaşındaki Menderes Yıldırım'ın, geçen yıl başından aşağı kaynar su dökmesi sonucu yüzünde ve vücudunda oluşan yanık izlerinden tedaviyle kurtulmaya çalışıyor.

Olayın kaza olduğunu savunan ve 1 ay cezaevinde yattıktan sonra serbest kalan eski eşin yargılanması ise sürüyor.
Antalya'nın 100'üncü Yıl Bulvarı üzerinde bar işleten Seçil Ok, boşanmasına rağmen aynı evi paylaşmayı sürdürdüğü Menderes Yıldırım'ın geçen 1 Eylül'de üzerine kaynar su dökerek kendisini yaktığını iddia etti. Vücudunun yüzde 50'sinde 2'nci ve 3'ncü derecede yanık oluşan Seçil Ok, "hayati tehlikesi" bulunduğu gerekçesiyle günlerce hastanede tedavi gördü. Sağ kulağından itibaren, göğüsleri ve vücudunun sağ bölgesinden başlayarak gövdesinin üst bölümü tamamen haşlanan ve sağ gözü günlerce kapalı gezen Seçil Ok, oksijen tedavisiyle vücudundaki ağır yanık izlerinden kurtulmaya çalışıyor. Olaydan sonra eşinin polisi ve ambulansı arayamaması için çantasındaki cep telefonunu ve bin 50 YTL parasını da aldığı iddia edilen Menderes Yıldırım ise olaydan 3 gün sonra yakalanıp, 1 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU"

Seçil Ok polisteki ifadesinde, bir yıl evli kalıp, şiddet ve aşırı kıskançlık yüzünden boşandığı Menderes Yıldırım'ın kendisini sürekli ölümle tehdit ettiğini, yüzüne kezzap atacağını söylediğini, bunu defalarca kez polis ve savcılığa bildirdiği söyledi. Eski eşini kendinden ve evinden uzaklaştırmayı başaramadığını kaydeden Seçil Ok, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Eski eşimi işyerimden veya evimden uzklaştıramadım. Zorla gelip evimde kalıyor, buna itiraz edersem dövüyordu. Olay günü saat 10.30 sıralarında uyandı ve "Çay içelim" dedi. Sonra bana bir sigara verdi ve "Bunu iç de gel" dedi. Ben yatağın içinde sigara içerken kaynamış olan çaydanlığın içindeki suyla odaya geldi ve ben yatağın içinda sağ tarafıma dönük yatarken bir anda suyu başımdan aşağı döktü. Hemen buzdolabını açtım ve yüzüme su serptim. Çantamdan yardım isteyeyim diye cep telefonumu almak istedim. Ancak cep telefonumu, kredi kartımı ve bin 50 YTL paramı alıp gitti. Çığlık çığlığa sokağa fırladım ve insanlardan yardım istedim. Bir taksici beni hastaneye götürdü. Onu tanıdığım günden bu yana beni tehdit ediyor. Bu insanla bir araya gelmek istemiyordum. Ama beni hep tehditle bu zamana kadar birlikte olmaya ettirdi. Sürekli olarak "yüzüne kezzap atacağım" diye tehdit ediyordu.”

"ESRAR İÇİP TEKME ATINCA SU DÖKÜLDÜ"

Suçlamaları reddeden Menderes Yıldırım ise, “Bir yıl evli kalıp ayrıldığım Seçil Ok yatakta esrar içti. Çay içmek için ocağa su koydum. Çay demlendikten sonra getirdim. Bu sırada "elektrik faturasını yatıracağım ve daha sonra tek kızımıza okul eşyası alacağım" dedim. Seçil buna kızdı ve ayağıma tekmeyle vurdu. Elimde bulunan kaynamış çay suyu göğsüne döküldü” diye kendini savundu.

Seçil Ok ise avukatı Salih Samsa aracılığı ile davanın açıldığı Antalya 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde, olayın "kaza" değil, "Öldürmeye tam teşebbüs" olduğunu ve eski eşinin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğini iddia etti.
Mahkeme, önümüzdeki günlerde bu talebi değerlendirecek.

DHA