Kırşehir"de cenaze bulunan tabut karıştırılınca, boş tabuta cenaze namazı kılındı. Defin için köye götürülen tabutun boş olduğu, ölenin çocuklarının, babalarını son bir kez görmek istemeleri üzerine anlaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Karaova Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Ankara"da hayatını kaybeden Necati Albayrak"ın cenazesi Mucur"a getirilerek Çarşı Camii"nin morguna konuldu. Öğle namazı sonrası cenaze namazı kılmak için hazırlık yapan yakınları, Albayrak"ın cenazesinin bulunduğu tabut yerine boş tabutu musallaya taşıdı.

Namazın ardından, içinde cenaze olduğu zannedilen boş tabut cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaova Köyü"ne götürüldü. Burada, tabutu omuzlarına alan vatandaşların, tabutun hafifliğini, "rahmetlinin günahlarının azlığına" yordukları ifade edildi.

Yanlışlık, Albayrak"ın çocuklarının cenazeyi görmek istemeleriyle fark edildi. Tabutun boş olduğunu gören Albayrak"ın yakınları kısa süreli şok yaşadıktan sonra tekrar Mucur"a giderek Necati Albayrak"ın cenazesini köye getirdi.

-MUHTAR ANLATIYOR-

Karaova Köyü Muhtarı Turgut Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın Mucur"da Çarşı Camii morgunda tabutların karıştırılması nedeniyle yaşandığını anlattı.

Köye gelen ilk tabutun boş olduğunun anlaşılmasının ardından bu kez "doğru tabutun getirildiğini" ifade eden Ünal, şunları söyledi: "Morgdan yanlışlıkla boş tabutu alan cenaze yakınları, cenaze namazını kılmışlar. Daha sonra tabut köyümüze geldikten sonra çocukları, Necati Albayrak"ın cenazesine son bir kez bakmak istedi, ancak tabutun boş olduğu görülünce herkes şok yaşadı. Yanlışlığın fark edilmesiyle tekrar Mucur"a gidilerek Albayrak"ın cenazesinin olduğu tabut getirildi. Bu kez mezarlıkta köy halkımızla birlikte cenaze namazı kıldık, daha sonra da cenazeyi defnettik."/milliyet