Bu durumun hisse piyasalarını yukarı çekeceğini düşünen uzmanlar, borsaların Ocak ayının sonunda zirve yapacağı kanısında.

CNBC"de yayımlanan bir haberde, ABD"de kazanç rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, borsaların hareketlenip, ay sonunda en yüksek seviyeye çıkacağı belirtildi.

Haberde görüşlerine yer verilen ABD merkezli finans hizmetleri şirketi Cantor Fitzgerald"in piyasalar konusunda uzman stratejisti Marc Pado, ABD"nin güçlü bir kazanç sezonuna girdiğini ve borsaların yükselmeye başlayacağını dile getirdi.

Borsaların Ocak ayının son haftasında son iki yılın en yüksek seviyelerine çıkacağını söyleyen strateji uzmanı Pado, zirveden sonra borsaların yeniden durağan bir seyir izleyeceğine dikkat çekti.

Son on aydır piyasalarda büyük bir rallinin yaşandığını belirten Pado, yakın vadede yatırımcıların sorun yaşamamak için daha az riskli kağıtlara yönelmek zorunda kalmayacağını dile getirdi.

Bununla birlikte, haberde yatırımcıların yaz aylarıyla birlikte teknoloji hisselere yeniden yönelebileceğine dikkat çekildi ve teknoloji hisselerinin toparlanma yaşamaya başladığının ve bu toparlanmanın uzun bir süre daha devam edeceği vurgulandı.

EN UCUZ VARLIK SINIFI

Öte yandan, haber analizde ABD"li hisseler hakkında görüşlerini paylaşan Henssler Equity Fund adlı portföy yönetim şirketi analistlerinden Ted Parrish, 2010"da borsaların yükseleceğinin altı çizdi.

Parrish aynı zamanda, iş dünyasında harcamaların artacağına inandığını ve tüketici harcamalarının canlanıp, gayrimenkul sektöründeki sıkıntılarının azalmasının borsaları yukarı çekeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Analist öte yandan, 20 yıllık süreçte değerlendirildiklerinde, ABD"li hisselerin oldukça ucuz olduğunu belirtti ve bu durumun piyasayı daha çekici hale getirdiğini dile getirdi. Parrish bütün bunlara ek olarak, ABD"li hisselerin şu anda en ucuz varlık sınıf olduğunu söyledi ve 2010 yılı boyunca ucuz seviyelerini koruyacaklarına dikkat çekti. / ekonet