ABD’nin kredi notunun kırılması sonrasında hafta başından bu yana dalgalı seyir yaşayan piyasaların üstünden kara bulutlar bir türlü dağılmak bilmiyor. 
 
Piyasalarda görülen satış dalgası, önceki gün akşam Fed’in faiz kararı ve ardından yaptığı açıklamalarla, yerini mini ralliye bırakmıştı. Buna bağlı olarak neredeyse tüm dünya piyasaları güne artıda başladı. 
 
İMKB’de de görünüm aynıydı. Ancak Fransa’nın notunun düşürülebileceği dedikoduları piyasaları tepetaklak etti. Güne yüzde 1.30 yukarıda başlayan İMKB ilk seansa kadar olumlu havayı korudu ve 53 bin bandının üzerinde kaldı. 
 
Ancak öğlenden sonra gelen Fransa’nın notu düşeceği dedikodusuyla tekrar düşüşe geçti. Satış baskısı hızla artarken Ulusal 100 Endeksi’ndeki kayıplar bir ara yüzde 7’yi geçti. İMKB 100 Endeksi günün tamamında 2653,58 puan düşerek 50.307,63 puandan kapandı. 
 
Hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 5.01 değer yitirdi. Son dakikada yoğunlaşan satışlarla hızlı bir düşüş eğilimi gösteren endeks son anda gelen alımlarla 50.000 puanın üstünde tutundu. Bankacılık endeksi ise yüzde 8.36 geriledi.
 
Paris borsası yüzde 20 düştü
 
Sabah saatlerinde artıda olan Avrupa borsaları da tekrar negatife döndü. Kayıplar yüzde 1’in üzerine çıkarken bazı Avrupa borsalarındaki kayıp yüzde 3’ü aştı. Londra Borsası’nda FTSE- 100 Endeksi yüzde 3.19, Paris Borsası’nda Cac 40 Endeksi yüzde 4.36, Frankfurt Borsası’nda Dax Endeksi yüzde 4.27, İtalya’da Milano Borsası’nda FTSE MIB Endeksi yüzde 6.12 ve İspanya’da Madrid Borsası’nda IBEX 35 Endeksi yüzde 4.
 
taraf