İsviçre'deki St. Gallen Üniversitesinin yaptığı bir araştırma borsacıların daha bencil olduğunu ve daha fazla risk aldığını ortaya koyuyor.

Ankara- Alman Spiegel dergisinin haberine göre, 28 borsa uzmanını, işbirliği isteği ve bencillik konusunda testlere tabi tutan araştırmacılar, denekleri bilgisayar simülasyonlarına soktu ve yetenek sınavlarından geçirdi.

Aynı testleri, bencillik ve vicdan eksikliğiyle ön plana çıkan kişilik bozukluğu bulunan bir gruba da uygulayan uzmanlar, sonuca çok şaşırdıklarını, çünkü borsacıların, daha bencil olduğunu ve daha fazla risk aldığını gördüklerini belirtti.

Sonuç itibarıyla borsacıların, karşılaştırma grubundakilerden daha fazla kar sağlamadıklarını ifade eden uzmanlar, deneklerin, nesnel ve ihtiyatlı şekilde en yüksek getiriyi elde etmeye çalışmak yerine, rakiplerinin elde ettiğinden fazlasını almaya çalıştığını kaydetti. Uzmanlar, borsacıların bunu sağlayabilmek için de enerjisini elindekini artırmak yerine rakibinin elindekini azaltmaya çalışmakta kullandığını ifade etti.