Dolar, dün piyasalarda 1.48 YTL"ye kadar geriledi. Bir hedge fonun (serbest fon) pozisyon kapaması ise doları gün sonunda 1.51 YTL"nin üzerine çıkmasına yol açtı. İMKB ise günü yüzde 3.45 primle tamamladı.

Uzakdoğu toparlandı

Kurtarma paketi açıklayan ülkelere dün Güney Kore ve İsveç eklendi. İsveç 205 milyar dolar, Güney Kore ise 140 milyar dolara yaklaşan finans ve reel sektörü kapsayan bir ekonomik paket açıkladı. Özellikle Güney Kore"nin açıkladığı paket Asya için umut oldu. Bu paketin 100 milyar doları bankaların dış borçlarına devlet güvencesi verecek, 30 milyarı yerli firmalara ve bankalara enjekte edilecek ve 9 milyar doları da küçük şirketlere kredi desteği olarak verilecek. Bu paket başta Tokyo olmak üzere Uzakdoğu borsalarının hızla yükselişini gündeme getirdi. Avrupa borsaları da güne alımlarla başladı. Almanya"da ve Fransa da endeksler yüzde 1"in üzerinde arttı.

Asya ve Avrupa borsalarındaki değer artışları İMKB"nin de yönünü yukarı çevirdi. İMKB ulusal 100 endeksi, iyimserliğin etkisiyle artan alımlar sayesinde 27 bin puana dayandı. Endeks günü yüzde 3.45 primle 26.763 puandan kapattı.