Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkan Vekili Himmet Karadağ, TVF olarak “Babayiğit Fund” ile yerli oto projesinin finansmanında yer almak istediklerini, Borsa İstanbul’un ise kendi kripto para birimi “BISTcoin” üzerinde çalıştığını söyledi.

karadag-himmet2

Habertürk'ün haberine göre, TVF’nin yol haritası niteliğindeki stratejik planın Başbakanlığa gönderildiğini, aktaran Karadağ, fon için kredi arayışında olmadıklarını ancak aralarında Çinli ICBC ve Singapur’un ulusal varlık fonu Temasek’in de bulunduğu uluslararası fonlarla işbirliği için görüştüklerini belirtti.

Reuters’a konuşan Karadağ, TVF olarak yerli oto projesinin finansmanında da yer almak istediklerini söyleyerek, bu doğrultuda “Babayiğit Fund” kurmak istediklerini, bununla ilgili bir görevlendirme almadıklarını ancak Sanayi Bakanı ile stratejiyi konuştuklarını aktardı.

yerlioto

YERLİ OTOYA FİNANSMAN

TVF olarak, yerli otomobil projesinin finansmanında yer almayı da istediklerini vurgulayan Karadağ, bu konuyla ilgili şöyle konuştu:

“TVF tarafında görev verilirse finansmanda yer almak istiyoruz. Babayiğit Fund kuralım. Bilim ve Sanayi Bakanı’na söyledik, bize görev düşerse hemen fon kurarız. Babayiğit Fund kurarsak katılma belgeleri kapış kapış gider... Stratejisini konuştuk, görev verilmedi. Bana denirse 1 milyar dolar fon lazım, hemen çıkarırız... Çalışılıyor konsorsiyumda.”