"Söke Ovası"nda kuraklıkla mücadele ve sulama teknikleri eğitimi" konulu eğitim programı 21 Temmuz 2010 tarihinde Güllübahçe Beldesi"nden başlayacak. Söke Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü"nden ve Tarım Müdürlüğü"nden eğitmenlerin konuşmacı olacakları eğitim programında Sökeli üreticilere suyun verimli kullanımı anlatılacak. Programa bölgenin tarım Danışmanları da katkı sağlayacak. Diğer taraftan bu program ile Çine Barajı, Söke Ovası"na elektrik hatlarının kazandırılması gibi konularda mesajlar verilecek.
Söke Ticaret Borsası, Söke Ovası Sulama Birliği ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı"nın desteği ile gerçekleştireceği eğitim programları ile ilgili son hazırlıklar yapılırken; eğitim programları ile ilgili çiftçilere dağıtılmak üzere çok sayıda kitapçık ve broşürün bastırıldığı öğrenildi.
Eğitim programları 21 Temmuz"da Güllübahçe, 23 Temmuz"da Bağarası, 26 Temmuz"da Sarıkemer, 28 Temmuz"da Akyeniköy Beldelerinde, 30 Temmuz"da Özbaşı, 2 Ağustos"ta ise Tuzburgazı Köylerinde gerçekleşecek. iha