Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, belediyenin 12 milyon Lira borcu olduğunu söyledi.
Sandalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Akbük beldesi için dönem ödevi çalışması olarak verilen proje çalışmalarını, beklediğinden çok daha vasıflı projeler olarak gördüğünü söyledi.
Akbük Liman bölgesi ile ilgili yapılan çalışmaların, yasalar ve kanunların elverdiği oranda uygulamaya konulacağını dile getiren Sandalcı, projenin Akbük'ün vizyonunu değiştirecek olan bir çalışma olacağını bildirdi.
Sandalcı, şöyle konuştu:
''Belediyemizin 12 milyona yakın bir borcu var. Bu borç daha önceden gelen bir borç. Nüfusumuz oldukça düşük olduğundan, payımıza düşen miktar aylık 30-35 bin lira. Yaklaşık 20 aylık süreç içerisinde borcumuzda hiçbir azalma olmadı mı diyeceksiniz. Bununla borcumuzun faizini bile ödeyemiyoruz. Ancak şunu söyleyebilirim, çok yakında sürprizlerimiz olacak. Bunları hayata geçirmeye çalışacağız. Zamanı geldiğinde yine her zaman olduğu gibi, bu sürprizleri halkımızla paylaşacağım.''
Başkan Sandalcı birlik ve beraberliğin olmadığı yerde başarı elde edilmesinin zor olduğunu ifade ederek, ''Biz eğer Akbük'ün gelişmesini ve kalkınmasını istiyorsak her zaman ve her yerde söylediğim gibi kesinlikle birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Ortak hareket etmeliyiz. O zaman Akbük bölgemizin en gelişmiş bir turizm bölgesi olacaktır'' diye konuştu.