Sarıkan'ın intiharı çalışma arkadaşları ve ailesini yasa boğarken, en son kız arkadaşıyla konuştuğu, bir miktar borcu olduğu öğrenildi. 
 
Olay, Didim 75'inci Yıl Sanayi Sitesi 1146 Sokak'ta bulunan ekmek fırınında bugün saat 16. 30'da meydana geldi. Kimsenin olmadığı sırada işyerine gelen Özer Sarıkan, cep telefonundan, adı öğrenilemeyen kız arkadaşını arayıp bir süre konuştuktan sonra telefonu kapattı. İlerleyen dakikalarda Sarıkan'ı defalarca arayan kız arkadaşı cevap alamayınca durumu ortak arkadaşlarına söyledi. Fırına gelen arkadaşları, Sarıkan'ı mutfaktaki demir kapıya iple asılı halde buldu. Arkadaşları hemen bıçakla ipi kesip Sarıkan'ı yere indirdikten sonra sağlık ekiplerine bilgi verdi. Sağlık görevlileri, Sarıkan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. 
 
Çevresinde sevilen bir kişi olduğu öğrenilen Sarıkan'ın borcu nedeniyle son günlerde moralinin bozuk olduğu belirtildi. Çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, Sarıkan'ın durgun bir şekilde işyerine geldiğini, kendini asmak için kullandığı ipi de işyerinin terasından aldığını belirledi. Polis incelenmek üzere görüntülere el koydu. Sarıkan'ın cesedi savcının incelemesinin ardından cenaze aracıyla Didim Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Sarıkan'ın ölümü yakınlarını üzüntüye boğdu.