Kuraklıkta zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl erteleneceğine dikkati çeken Bayraktar, doğal afetlerin bazen kuraklık, bazen sel ve bazen de dolu olarak gerçekleştiğini söyledi.

Bayraktar, çiftçilerin afetler nedeniyle zarar gördüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ziraat Bankası ile tarım kredi borçlarının yapılandırılması ile alakalı girişimlerimiz oldu. Olumlu sonuçlar aldık. Borçların yapılandırılmasıyla alakalı konu kararname aşamasında ve Bakanlar Kurulu'ndan çıkmak üzere, bayramdan sonra açıklanacak. 51 vilayette kuraklıkta zarar gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası'na ve Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları bir yıl boyunca ertelenecek."

Bayraktar, hükümetle önemli görüşmeler yaptıklarını kaydederek, "Hükümetin 3 yıldır devam ettirdiği destekleme primi uygulaması bu yıl sona eriyordu. Tarım sektöründe fındık üreticilerimizin beklentisi olan dekar başına 150 lira destekleme priminin devam etmesi konusunu Sayın Başbakanımıza, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza, Hazineden Sorumlu Başbakan Yardımcımıza arz ettik, bu yıl da dekar başına destekleme devam edecek" ifadelerini kullandı.
AA