Filistinli kaynakların verdiği bilgiye göre, gazetecinin Gazze'nin Tel El Hava mahallesindeki evi bombardımanlarda isabet aldı, İhab Vahidi adlı fotomuhabiri, annesi ve eşi ile birlikte hayatını kaybetti.

Bombardımanlar sırasında, Ukraynalı bir kadın ile 1,5 yaşındaki oğlunun da öldüğü bildirildi.


Gazze Sağlık Bakanlığında görevli doktor Muaiye Hasaneyn, yaklaşık 2 haftayı bulan saldırılarda ölen ilk yabancı olan Ukraynalı kadının kimliğini Olvera El-Jaru olarak açıklarken, El Jaru'nun, Ukrayna'da eğitim gördükten sonra Gazze'ye dönen Filistinli bir doktorla evli olduğunu söyledi.

Ukraynalı kadının, Gazze'nin İsrail sınırındaki mahallesi Secaiye'deki evinin tank ateşine maruz kaldığı belirtilirken, kızının da saldırıda ağır yaralanarak yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı, bir diğer küçük çocuğunun ise hafif yaralandığı öğrenildi.

Bu arada, Filistin hastane kaynakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan Karara'ya Kissufim noktasından giren İsrail tanklarının ateşinde 3 Filistinlinin daha öldüğünü bildirdi.

BATI ŞERİA'YA TAM ABLUKA

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, Batı Şeria'ya da tam abluka başlattığı, uygulamanın yarın geceyarısı sona ereceği bildirildi.

İsrail ordusu, Savunma Bakanı Ehud Barak ile güvenlik birimlerinin kararı doğrultusunda ''tam kapatma'' uygulaması kararının alındığını açıkladı. Batı Şeria'da geçen haftasonu da aynı uygulama yapılmıştı.

Doğu Kudüs'te de El Aksa Camii'ne girişler için, geçen haftaki uygulama sürdürülecek. Öğle namazı için camiye gireceklerde erkekler için 50 yaşın üzerinde ve İsrail kimliğine sahip olma koşulları aranacak. Kadınlar için ise camiye girişte bir sınırlama getirilmedi.

DÜN GECE 50'DEN FAZLA HAMAS HEDEFİ VURULDU

Bu arada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde iki haftayı bulan saldırılarında, dün gece boyunca 50'den fazla Hamas hedefinin vurulduğu bildirildi.

İsrail ordu sözcülüğünden verilen bilgiye göre, dün geceki hava saldırılarında, biri bir caminin yakınında olduğu belirtilen site ile silah deposu, bir araba garajı ve ofisin yanı sıra, silah üretim alanı vuruldu. Ayrıca Hamaslı militanlarla Hamas'ın karakolları ve komuta binaları da hedef alındı.

SABAH