Tuzla’da bir parkta ellerindeki ses bombasının patlaması sonucu bir kadın ve bir erkek ağır yaralandı. Yaralılar olay yerinin hemen yakınındaki Tuzla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan iki kişi yapılan ilk müdehalenin ardından Kartal Devlet Hastanesi’ne sevkedildi. Polis ekipleri patlamanın meydana geldiği parkı güvenlik şeridi içine alarak detaylı inceleme yapıyor.
 
İçmeler Mahalllesi’nde Tuzla Devlet Hastanesi’nin bitişiğinde bulunan parka saat 08.45’de gelen bir Gülizar Turhan (18) ve Mazlum Singil (23) çevre sakinlerinin ifadesine göre, ellerinde bulunan paketi kurcalarken aniden bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından Gülizar Turhan ve Mazlum Singil ağır yaralandı. Mazlum Singil’in üzerindeki elbiseler alev aldı. Mazlum Singil çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla parkta sulama için kullanılan hortum ile söndürüldü. Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla patlamanın meydana geldiği parkın hemen bitişiğinde bulunan Tuzla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mazlum Singil ve Gülizar Turhan’ın vücudunda ağır yanıklar oluştuğu ayrıca Singil’in sol kol ve ayağının da kırıldığı öğrenildi. Singil ve Turhan burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi’ne sevkedildiler.
 
Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Patlamanın meydana geldiği parkı güvenlik şeridi ile çeviren polis ekipleri detaylı incelemelerine devam ediyor. Yapılan incelemelerde olay yerinde 3 tane daha patlamamış bomba düzeneği bulunduğu öğrenildi. Bomba düzeneklerinin son günlerde AK Parti ilçe başkanlıklarına yapılan saldırılarda kullanılan bombalarla aynı olduğu öğrenildi.
 
Çevre sakinleri patlamada yaralanan iki kişinin kendilerine bir okulun adresini sorduklarını vatandaşların da burada 5 okul var hangisini soruyorsunuz diye karşılık verdiğini bunun üzerine de iki kişinin "Tamam biz buluruz diye" uzaklaştıklarını" söylediler.
 
Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Polis çevredeki güvenlik ve MOBESE kameralarını da incelemeye aldı.
 
 
Vali Mutlu: Hafif düzenekte ses bombası
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla'da bir parkta meydana gelen patlamanın hafif düzenekte ses bombası olduğunu açıkladı.
 
Esenler Belediyesi'nin 23 Nisan Karnavalına gelişi sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Mutlu, patlamanın canlı bomba değil, hafif düzenekte hazırlanmış, ses bombası olabileceğini söyledi.
 
Hastanede tedavileri devam eden yaralı 2 kişinin de terör örgütüyle bağlantılarının tespit edildiğini açıklayan Vali Mutlu, "Muhtemelen bir yere götürüp atacaklardı." dedi.