Bayrak, eşinin bir arkadaşının Pakistan'dan kendisini arayarak haber verdiğini söyledi. Bayrak, "Afganistan'da eylem yaptığını CIA ajanlarını öldürdüğünü söylediler. Sabırlı olmamaı tavsiye etti. Eşimin vasiyeti ve mektubunu göndereceğini söyledi" şeklinde konuştu., Eşiyle en son bir, bir buçuk ay önce telefonla görüştüğünü 10 gün öncede internet üzerinde görüştüklerini kaydeden Bayrak," Türkiye gelecek uzmanlık yapacak havasına girmiştik. Bize bir şey demedi. Türk vatandaşlığı almak istiyorum gibi aksi şeyler bize yazıyordu." dedi. Bundan sonra hayatına devam edeceğini ve Ürdün'e gitmeyi düşünmediğini kaydeden Bayrak, "Eşimin ajan olmasına ihtimal vermiyorum. Ajan olamayacak kadar Amerikan düşmanı bir insandı. Amerika'yı ve Ürdün'ü kullanmış olabilir." şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine eşini özleyeceğini ifade eden Bayrak şunları söyledi: "Eşimle gurur duyuyorum. Böyle bir savaşta çok büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Şehit ise Allah şahadetini kabul etsin" 2 çocuk annesi olduğunu da sözlerine ekleyen Bayrak, bu haberin magazinleştirilmemesini istedi.

Bombacının gerçek kimliği ortaya çıktı

AFGANİSTAN'daki CIA üssüne saldırı düzenleyen intihar bombacısı Ürdün doğumlu Humam Halil Abu Mulal El Balavi olarak bilinen saldırganın gerçek adının Homam Khaleel Mohammad Abumallal olduğu, eşinin adının da Defne Mohammad Abumallal olduğu ortaya çıktı. 1996- 2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan saldırganın Fatih'te bir öğrenci evinde kaldığı belirtildi.

Afganistan'daki CIA üssüne saldırı düzenleyen Ürdünlü intihar bombacısıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Polise göre basına yansıyan Humam Halil Abu Mulal El Balavi ismi gerçek değil. Gerçek isim Homam Khaleel Mohammad Abumallal.

1996 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nde okumaya başlayan Mohammad Abumallal, okul yıllarında Fatih'te bir öğrenci evinde kaldı. Burasının herhangi bir yurt veya vakıfa ait olmadığını belirtti. Mohammad Abumallal öğrencilik döneminde Erzurum İspir kütüğüne kayıtlı 1979 Kocaeli doğumlu Defne Bayrak'la tanıştı. Kısa bir arkadaşlık döneminin ardından iletişim bölümünde okuyan Defne Bayrak'la Bahçelievler Evlendirme Dairesi'nde resmi nikahla evlendi.

Defne Bayrak'ın soyadı da eşininki gibi Mohammad Abumallal oldu. Homam Khaleel Mohammad Abumallal 2002'de okulunu bitirdikten sonra Ürdün'e gitti ve bir daha Türkiye'ye dönmedi. Eşi de Ürdün'de yaşamaya başladı ancak arada sırada Türkiye'ye giriş yapıyordu. Çiftin Leyla ve Lina isminde iki kızı var. Defne Mohammad Abumallal, en son 26 Ekim 2009'da Türkiye'ye giriş yaptı. Çiftin en son görüşmelerinin bu tarihte olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, emniyet kayıtlarına bakıldığında çiftin adının geçmediği ortaya çıktı. Çiftin hiçbir suça karışmadığı görüldü. Öte yandan olayla ilgili olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Defne Mohammad Abumallal'ın ifadesine başvurulacağı belirtildi./milliyet