Mecidiyeköy Metro İstasyonu'na saldırı hazırlığındayken, çantasındaki 2 kilo A4'le yakalanan bombacı Bülent Ö. ile kendisine yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen biri kadın 2 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevkedildi.

SABIKALI ÇIKTI

Bülent Ö'nün 1996 yılında Ankara"da belediye otobüsünün molotofla yakılması suçlamasıyla gözaltına alındığı, 5 ay hapis yattıktan sonra serbest kaldığı ve 1999 yılında sahte kimlikle örgütün dağ kadrosuna gitmeye çalışırken yeniden yakalandığı belirlendi.

BOMBA PROFESÖRÜ

1999 yılında örgütün dağ kadrosuna katılan Bülent Ö burada 7 yıl süreyle bomba ve sabotaj eğitimi aldı. İlkokul mezunu Öztürk"e arkadaşları "bomba profesörü" lakabını taktı. Öztürk"ün son dönemlerde 2 arkadaşıyla birlikte örgüt militanlarına bomba dersleri verdiği belirlendi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"nde yapılan sorgulamasında polise samimi itiraflarda bulunan bombacı Bülent Ö. resmi ifade vermeyi kabul etmeyerek poliste susma hakkını kullandı.
Polisteki sorgusu tamamlanan Bülent Ö. yardımcısı Şahabettin D. ve yardım yataklıkta bulunan Remziye A. yargılanmak üzere Beşiktaş"ta bulunan İstanbul Adliyesi"ne sevk edildi.


GAZETECİLERİ GÖRÜNCE ŞOV YAPTI

Genelkurmay'ın PKK kamplarına karşı başlattığı operasyon üzerine Kandil'den Türkiye'ye giriş yapan Bülent Ö. savcılığa getirilişi sırasında "Teslim olmayacağız" diye slogan attı. Bunun üzerine polisler, zanlının ağzını kapatarak slogan atmasını engelledi. Polislere direnmeye çalışan zanlı daha sonra bu eyleminden vazgeçti.
Bombacının fotoğraf makinaları ve kameraların kendisine yöneldiği anlarda gülümseyerek poz vermeye çalıştığı görüldü.


KESKİN NİŞANCILAR DA İZLEMİŞ

Eylem hazırlığında yakalanan bombacının operasyon sırasında Sniper'lar tarafından da izlendiği öğrenildi. Yenibosna"daki hücre evinden çıkan bombacıyı takip eden polis ekiplerinin, operasyon sırasında keskin nişancıları da zanlının hareket ettiği yönlere kaydırdığı belirtildi. Olası bir aksilik durumunda Sniperler'ın bombacıyı vurması emredildiği öğrenildi.
Bombacı Bülent Ö"nün üzerinde yapılan aramada, 2 adet bomba ateşleme butonu bulundu. Uzmanlar bomba düzeneğinin hem telefonla hem de butonla ateşleme sistemine göre hazırlandığını belirledi. Uzmanlar, bombacının metro istasyonuna koyduğu A4'ü cep telefonuyla patlattıktan sonra, bir kısım A4'ü ise üzerine yerleştirerek Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında intihar saldırısı düzenlemeyi planladığı görüşünde.

BİLYELERİ KATLİAM YAPSIN DİYE KOYMUŞLAR

Kandil Dağı"nda uzun süre bomba ve sabotaj konularında eğitim aldığı belirlenen Bülent Ö"nün, A4 plastik patlayıcılarının yanına 1.5 kilo gram ağırlığında çelik bilye koyduğu belirlendi. Bomba uzmanları, çelik bilyelerin ölüm oranlarını artırmak için kullanıldığını belirtti.
Bomba düzeneklerinin hazırlandığı Yenibosna"daki hücre evde 1.5 kilogram A4 daha ele geçirildi. Evde yapılan aramalarda 3 adet elektrikli kapsül, 9 adet adi kapsül, 4 adet bomba dış kabı, 3 adet açma kapama anahtarı, 6 adet maytap, 8 adet ampul, 1 adet masa saati, bomba yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.