İspanya'daki CNN televizyonunun, resmi makamlara dayanarak verdiği haberde, patlamadan dolayı ilk belirlemelere göre 17 kişinin yaralandığı, çevredeki araçlarında yandığı kaydedildi.

Üniversitede düzenlenen saldırının, terör örgütü ETA tarafından, bir saat öncesinden yer bildirilmeden ihbar edildiği belirtildi.

İspanyol haber ajansları, Navarra özerk yönetim hükümeti kaynaklarına dayanarak, yerel saatle 09.50'de Bask bölgesindeki Alava otoyol kontrol departmanına gelen telefonda ETA adına aradığını söyleyen kişinin saldırı olacağını ihbar ettiğini, ancak yer belirtmediğini duyurdu.
HÜRRİYET
"Büyük bir trajedi yaşanabilirdi"

İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, ülkenin kuzeyindeki özel Navarra Üniversitesi'nin kampüsünde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olarak "Çok büyük bir trajedi yaşanabilirdi" dedi.

İspanya'nın ilk özel üniversitelerinden olan ve Katolik Kilisesi içindeki Opus Dei tarikatı tarafından açılan Navarra Üniversitesi, bugüne kadar 6 kez ETA'nın saldırısına hedef oldu. Üniversiteye son olarak 22 Haziran 2002'de saldırı düzenleyen ETA, bugünkü saldırının olduğu yere çok yakın bir bölgede yine bomba yüklü bir araç patlatmıştı.

ETA'nın Navarra Üniversitesi'ne yönelik saldırılarında ölen olmazken, bugünkü saldırıda sadece yaralıların olması "mucize" olarak değerlendirildi. Üniversitedeki yetkililer ve görgü tanıkları, bombanın, kampüsün en işlek saatlerinde patladığını söylediler.

İspanya'daki siyasi partiler, 17 kişinin yaralandığı ve büyük maddi hasara yol açan saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu.