Ova Mahallesi 44020 Sokak’ta dün saat 21.30’da meydana gelen olayda, bir yakınlarının 3 katlı evinin 3’üncü katında buluşan 22 yaşındaki Bilal Uçar, 18 yaşındaki Fırat Ağrak, 19 yaşındaki Halil İbrahim Karabulut ve Ahmet Genç, terör örgütü PKK lehine yapılan korsan gösterilerde kullanmak üzere boru tipi parça tesirli bomba hazırlamaya başladı. 

Bu sırada meydana gelen patlamada Bilal Uçar’ın sağ kolu koptu, Fırat Ağrak ağır yaralandı. Patlamada aynı odada bulunan Halil İbrahim Karabulut ve Ahmet Genç de çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Korsan gösteriler nedeniyle bölgede güvenlik önlemi alan polisler, patlama sesinin duyulmasının ardından olayın olduğu adrese gelip, teröristleri kanlar içinde buldu. Yaralılar, ambulanslarla Adana Devlet Hastanesi ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Teröristlerden Bilal Uçar ve Fırat Ağrak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hafif yaralılar Halil İbrahim Karabulut ve Ahmet Genç ise tedavilerinin ardından gözaltına alınıp, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, olayın ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Mehmet Avcı, hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine "Düğüne giden yakınlarının evinde boru tipi parça tesirli bomba yapılırken patlama olmuş. Anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu çocuklardan ne istiyorlar?" dedi.

Ölen Bilal Uçar ve Fırat Ağrak’ın cesetleri, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın gözetiminde yapılan otopsinin ardından Bilal Uçar’ın cenazesi ailesine teslim edildi. Adıyamanlı ailenin, çocuklarının kandırıldığını söylediği, cenazesinin de örgüt propagandasına alet edilmeden toprağa verilmesi için polisten yardım istediği öğrenildi. Bilal Uçar’ın cenazesi, sabah erken saatlerde ailesinin isteği üzerine Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi. (dha)