7 askerin şehit edildiği İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı saldırısını gerçekleştiren PKK bombacısı olduğu iddia edilen Abuzer Doymaz, İstanbul Polisi"nin operasyonuyla yakalandı. Osmaniye"de üsteğmen eşi Pınar Akdağ"ın öldürüldüğü baskına da katıldığı ileri sürülen bombacının yeni eylem hazırlığı yaptığı belirlendi.



İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına eylem hazırlığı yapan bir teröristin İstanbul"a geldiği bilgisine ulaştı. Teknik ve fiziki takip başlatıldı. Şüphelinin polis ve askeri binalar çevresinde keşif yapmaya başlaması üzerine 17 Eylül"de operasyon düzenledi. Abuzer Doymaz isimli terörist ile ona yardım ve yataklık eden 8 kişi gözaltına alındı. Abuzer Doymaz"ın sorgusunda, Osmaniye ve İskenderun"da 8 askerin şehit edildiği ve 1 sivilin öldürüldüğü saldırıların tümüne karıştığını söylediği, ancak detaylı bilgi vermediği ileri sürüldü.

Üzerinde intihar hapı bulundu

Abuzer Doymaz"ın "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayıda"nın talimatı ile İstanbul"a gelip asker ve polise yönelik saldırı hazırlığı yaptığı açıklandı. Doymaz"ın üzerinde yapılan aramalarda bir adet hap ele geçirildi. Adli Tıp"ta incelemesi yapılan hapın “İntihar hapı” olarak nitelenen hap olduğu ve kendisine örgüt liderleri tarafında yakalandığında içmesi için verildiği iddia edildi.



Halkalı Bombacısı mı?

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri yakalanan zanlının Halkalı"da 21 Haziran"da polis ve asker servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırının da faili olabileceğini açıkladı. İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir emniyet yetkilisi “6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların faili olarak Abuzer Doymaz"ın olduğunu düşünüyoruz. Doymaz bu eylemlerde önce, eyleme karışan bazı kişiler ile ilişki içindeydi.



Ayrıca yakalandığı yerde bulunan malzemeler Halkalı"daki eylemlerde kullanılanların aynısı. Bu ihtimaller üzerinde çalışıp olayı delillendirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Halkalı"da 21 Haziran"da askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen ve 17 yaşındaki Buse Sarıyağ"ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin şehit olduğu saldırıların da faili olduğu iddia edildi.