Son günlerde yaşanan halen sinemalarda gösterimde iken Organize İşler Sazan Sarmalı filminin Netflix'e gelmesi olayının ardından sinema sektöründe sular durulmuyor. Sinema sahibi firma ve dernekleri isyan ettiren olayla ilgili birçok farklı yorum yapılıyor. Öte yandan ortaya atılan bir diğer iddia ise kulislerde konuşulmaya başlandı bile.

Bomba iddia: Netflix Recep İvedik 6 için kesenin ağzını açtı

Gelen son haberlere göre Netflix, Çamaşırhane Film ve Şahan Gökbakar'a Recep İvedik 6'nın Netflix'e özel olarak gelmesi için tam 3.5 milyon Euro'luk bir teklifte bulundu. Ne Şahan Gökbakar ne de Netflix bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Resmi bir açıklama gelmese de Şahan Gökbakar, Recep İvedik 6'yı Netflix'e satmadı. Film izleyiciyle sinema salonlarında buluşacak.

Son aylarda Türkiye pazarında çok daha agresif hareket eden Netlfix'in Organize İşler Sezen Sarmalı hamlesi sektörde büyük ses getirdi. Sinema salonu sahibi şirketlerle yapımcıların kavgasından faydalanan Netflix özellikle dijital hayat yaşayan yeni nesil kullanıcıların sevgisini kazanmış durumda. Ancak geleneksel iş yapış modelleri konusunda ısrarlı olan sinema sektörünün bu hamleye ciddi bir karşılık vermesi de bekleniyor.

Birçok sektör derneği konuyla ilgili açıklama yaparak halen gösterimde olan bir filmin dijital platformlara gelmesini doğru bulmuyor. Ancak değişen dünya şartlarında da sinema gibi fiziksel bir zorunluluk olması kullanıcıları bezdirebiliyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU