Libya'da çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken ülkenin tartışmalı lideri Muammer Kaddafi, pazar gününü satranç oynayarak geçirdi. Libya devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde Kaddafi, Uluslararası Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzinov ile NATO bombardımanı altındaki başkent Trablus'ta satranç oynarken görüldü. Daha önce dünya dışı varlıklar tarafından kaçırıldığını ve onlarla satranç oynadığını iddia eden İlyumzinov, oyunun berabere bittiğini söyledi. Rus İnterfaks ajansındaki haberde aynı zamanda Rusya'da vali olan İlyumzinov, "Kaddafi oldukça sakindi. Ülkesini terk etmek veya istifa etmek gibi bir niyeti olmadığını söyledi. En büyük oğlu Muhammed ile de satranç oynadık. Trablus'un her yanı yıkılmıştı" dedi.
 
23 İSYANCI ÖLDÜ
 
Trablus'a 30 kilometre uzaklıktaki Zaviye kenti başta olmak üzere birçok bölgedeki çatışmalar ise dün devam etti. Zaviye kentinin batısını da ele geçirdiklerini açıklayan muhalifler, petrol kenti Brega'daki çatışmalarda 23 kayıp verdi. Kaddafi'ye bağlı kuvvetlerin önceki gün muhaliflerin elindeki Zintan'ı ağır silahlar ve roketlerle bombalamasıyla 9 kişi ölmüştü. Bu arada Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, muhaliflerin kalesi Bingazi'ye beklenmedik bir ziyarette bulundu. Westerwelle, muhaliflerin kurduğu Ulusal Konseyi tek meşru temsilcisi olarak tanıdıklarını açıkladı.
 
KADDAFİ BEYAZ TAŞLARLA OYNADI
 
Libya lideri Muammer Kaddafi, Uluslararası Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzinov ile berabere kaldığı satranç masasında beyaz taşlarla oynadı. Yaşadığı konutlar NATO tarafından bombalanan Kaddafi'nin rahat hareketleri dünya dışı varlıklar tarafından kaçırıldığını iddia eden İlyumzinov'un bile dikkatini çekti.
 
sabah