Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş karşısında alınan şanssız, Sivasspor deplasmanında ise haklı yenilginin ardından Gençlerbirliği maçına mutlak 3 puan parolasıyla çıktıklarını söyledi.
 
Sahaya, yenilgi serisine son vermek ve yeniden çıkışa geçme hedefiyle çıktıklarını dile getiren Sağlam, şöyle devam etti:
 
"Bu maç bizim için çok önemliydi. Kazanmak için haklı sebeplerimiz vardı. Bu sebepleri iyi değerlendirip, iyi mücadele edip, iyi futbol oynayarak bol gollü bir galibiyet aldığımız için mutluyuz. Bursaspor bugün ayrıca, taraftar azlığı bakımından da tarihi günlerinden birini yaşadı. Ben gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün yine geldiler ve bizi desteklediler. Bol gollü galibiyeti birlikte yaşadık. Maç sonrası da futbolcularımı tribünlerin her köşesindeki taraftarlarımızın yanına gönderdim, teşekkür etmek için ben de gittim."
 
Bir gazetecinin, "Taraftarların maça ilgi göstermemesini neye bağlıyorsunuz?" sorusuna Sağlam, "Ben bunu anlayamıyorum. Onlara sormak lazım. Belki haklı gerekçeleri vardır. Beşiktaş ve Sivasspor yenilgileri nedeniyle ilgi az ise bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu takımla birlikte çok büyük mutluluklar yaşadık. Bugün inşallah hem bizim yeniden çıkışa geçmemiz hem de taraftarların takıma bakışı açısından dönüm maçı olur" yanıtını verdi.
 
Batalla'nın performansını nasıl bulduğunu ilişkin soruyu ise Sağlam, "Girdikten sonra iyi oynadı. Ancak Batalla ile birlikte iyi oynayan birçok futbolcu vardı" diye yanıtladı.
 
Serdar Aziz ve Stepanov 
 
Bursaspor'un bugün sahaya kaptan olarak çıkan genç futbolcusu Serdar Aziz, Gençlerbirliği karşısında alınan farklı galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirtti.
 
Takım olarak çok iyi oynadıklarını ifade eden Serdar, art arda alınan iki yenilginin ardından bu galibiyetin kendileri için adeta ilaç gibi geldiğini söyledi.
 
Serdar, sahaya kaptan olarak çıktığının anımsatılması üzerine, "Ömer Erdoğan ilk 11'de oynamadığı için sahaya kaptan olarak çıktım. Çok mutluyum. Zaten benim hedefim Bursaspor'da kalıcı olup efsane futbolcular arasına girmek" dedi.
 
Milan Stepanov da güzel bir galibiyet aldıklarını vurguladı. Bursaspor forması altında ilk golünü attığı için mutlu olduğunu belirten Stepanov, "Zor bir rakibe karşı farklı bir galibiyet aldığımız için mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Gençlerbirliği cephesi
 
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, 4-0 yenildikleri maça ilişkin olarak, "Bursaspor'u oynatırsan sıkıntı yaşarsın" dedi. Çapa, basın toplantısında, maçın 44 dakikasında iyi oynadıklarını, 2-3 net gollük pozisyondan yararlanamadıklarını ancak ilk yarının bitimine bir dakika kala yedikleri golle soyunma odasına 1-0 yenik gittiklerini söyledi.
 
Maçın ikinci yarısında 65. dakikaya kadar da iyi mücadele ettiklerini dile getiren Çapa, şöyle konuştu:
 
"Ancak bu dakikadan sonra bireysel hatalardan kaynaklanan golleri kalemizde gördük. Bursaspor'un çok iyi ve kaliteli oyuncu grubu var. Geçen seneki mevcut kadroya kaliteli oyuncular kattılar. Son iki maçta kötü sonuç alsalar da maçın bizim açımızdan zorlu geçeceğini biliyorduk. Bursaspor'u oynatırsan sıkıntı yaşarsın. Belki ilk golü biz bulsaydık maçı rahat götürebilirdik. Özellikle ikinci yarıyla ilgili çıkaracağımız çok ders var."