CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu olağanüstü kurultayda dile getirdiği seçim vaadlerine gönderme yapan Ergün, ""Kim bol bol vaat dağıtıyorsa millet bunu derin bir sorgulamadan geçiriyor. Kaynağı ne diye soruyor." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi'ne katılan Nihat Ergün, kriz döneminden sonra Avrupa ekonomisinin çok küçük büyürken, Türkiye'nin ilk üç çeyrekte yüzde 8,9 büyüdüğünü vurguladı. Yıl genelinde yüzde 7,5-8'e yakın büyüme rakamına ulaşılacağını vurgulayan Ergün, "Türkiye krizi çok iyi yöneterek bu yıl 2009'un kayıplarını telefi etti." şeklinde konuştu. Sanayi Strateji Belgesi'nin onaylandığını dile getiren Ergün, ocak ayının ilk toplantısında 72 eylemin sanayi odalarıyla ve işadamları dernekleriyle masaya yatıracaklarını söyledi.

AK Parti'nin 2002 seçimlerinden bu yana popülizme tevessül etmeden sandıktan galip ayrıldığını belirten Sanayi Bakanı Ergün, şöyle konuştu:

"Siyasi partiler bol bol vaat vermekle bir şey kazanamazlar. Hiçbir seçimde popülizme tevessül etmedik önümüzdeki seçimlerde de etmeyeceğiz. Toplum istikrar ve güven istiyor. Ayağa yere basan işler istiyor. 2011 bütçesinde de seçim ekonomisi yaşanmayacağını görebiliriz. Popülizm yapmış olsaydık açardık borçlanmanın önünü. Kamu harcamalarını şişirerek ekonomide geçici bir bahar havası estirebilirsiniz. Yunanistan bunu yaptı ama krizde çok büyük bedel ödedi. Aldatıcı bahar havası değil. Hani şair diyor ya 'Bizi bu güzel havalar mahvetti.' Bizim sahte havalara ihtiyacımız yoktur. Güzel havayı özel sektörün yaptığı yatırımlarla yapabiliriz."

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, her yıl 200 bin kişiye iş piyasasının ihtiyaç duyduğu niteliklere kavuşturacaklarını bunun için son sürat çalışmaların devam ettiğini aktardı.